Koningsspelen zijn een sportief feest voor de basisscholen

Foto:

Op vrijdag 23 april vinden de Koningsspelen voor de vierde keer plaats in Nijkerk.

Het evenement wordt georganiseerd door Nijkerk Sportief en Gezond in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk en Outbox Events. Vanwege de corona maatregelen wordt het dit jaar een digitale variant waaraan tien scholen deel zullen nemen.
In het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander werden de spelen in 2013 landelijk voor het eerst geïntroduceerd. Het doel van de Koningsspelen is kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral heel leuk is. Sinds 2018 doet Nijkerk ook mee aan dit evenement.

Door de corona maatregelen werd voor deze editie van de Koningsspelen al snel duidelijk dat de organisatie zich kon richten op een digitale variant. Maar dat betekent niet dat deze editie minder leuk zal zijn, zo bevestigt Danny Brouwer vanuit Nijkerk Sportief en Gezond. De Koningsspelen vieren met een livestream en verschillende sporten en spellen met je eigen klas past daarnaast goed bij het thema van dit jaar: IK + JIJ = WIJ!

Het programma dat door de organisatie samengesteld is, is geschikt voor de groepen 3 t/m 8. Het ochtendprogramma (09:00-11:00 uur) is geschikt voor de groepen 3 t/m 5 en het middagprogramma (12:30-14:30 uur) voor de groepen 6 t/m 8. Op de woensdag en donderdag voorafgaand aan de Koningsspelen worden de kinderen alvast uitgedaagd met wat eerste opdrachten, waarna op vrijdag vanuit Jongerencentrum Chill-Out de live uitzending gehouden wordt, Outbox Events richt zich hierbij op alles omtrent licht en geluid. Dansscholen Badabounce en Laurens Dance Centre zullen de livestream sportief openen met het begeleiden van de openingsdans op de muziek van het Koningsspelen lied: Okido!

Aan deze digitale editie van de Koningsspelen zullen in totaal zo’n 1700 kinderen deel gaan nemen vanuit tien verschillende scholen: de Hoeksteen, Daltonschool Corlaer, Ichthus, de Koningslinde, Prins Willem Alexander, Rehoboth, Maranatha, school Holk, de Open Kring en de Horizon.
Tijdens de Koningsspelen zal de organisatie zo veel mogelijk beeldmateriaal verzamelen, hier zal uiteindelijk een aftermovie van gemaakt worden zodat ook de ouders thuis kunnen zien wat een fantastische dag de kinderen hebben mogen beleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden