Sprookjesbijdrage aan debat over Doornsteeg fase 3

default
default
Foto:

Donderdagavond debatteerde de gemeenteraad over de bouwplannen “Doornsteeg fase 3”.

Iedere fractie geeft eerst het standpunt van de fractie weer. PRO21 fractievoorzitter Irene Moes deed dat op een niet veel voorkomende manier: met een sprookje

” PRO21 gaat voor de toekomst. Soms kan je iets het best uitleggen met een sprookje. In dit geval het sprookje van de wolf en de drie biggetjes. Drie biggetjes trekken de wereld in. De een bouwt een huisje van stro, de ander een huisje van takken, en de derde een huisje van steen. Een wolf blaast de huisjes van de eerste twee biggetjes om en zij vluchten naar het derde stenen huisje. Het stenen huisje blijft echter overeind, wat de wolf ook probeert en de biggetjes leefden nog lang en gelukkig.

Dit sprookje vertellen we aan onze kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Het draagt bij aan het beeld dat stenen huizen het sterkst zijn. Alleen wisten de vertellers van dit sprookje uit de 19e eeuw nog niet dat we in de 21e eeuw kruislaaghout zouden ontwikkelen.”

Meer woningen

Wethouder Oosterwijk kwam haar tegemoet en stelde twee experimenten huizen voor, waar hij eerder één experiment  (met circulair bouwen van meerdere woningen) in de plannen had opgenomen. In de wijk moeten 700 woningen komen. CU-SGP vroeg zich af, of dat er niet meer konden worden. Natuurlijk wel met een kanttekening: het woongenot en de leefbaarheid mogen er niet onder lijden. Ook daar zag de wethouder wel wat in, maar was van mening, dat het er niet meer dan 750 zouden kunnen worden. Van Elteren (De Lokale Partij) had eerder om 7 in plaats van 5 woonwagenstandplaatsen gevraagd. Ook dat idee wil Oosterwijk mee in overweging nemen.

Dossier: Doornsteeg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen