Amivediboegbeeld goed voor een lintje

Foto: Omroep Gelderland

Wekelijks publiceren wij de verloren en gevonden huisdieren binnen de gemeentegrenzen.

Ellen Venema van Amivedi voorziet ons van de nodige informatie

Ze heeft een staat van dienst van ruim negenendertig jaar en is de langst zittende vrijwilligster. In deze tijd van vluchtigheid is dat heel bijzonder, zo erkent ook Zijne Majesteit de Koning. Daarom kreeg Ellen op 26 april een koninklijke onderscheiding.
Dieren weten niet dat het weekend is … Ellen’s werk bestaat uit het registreren van vermiste en gevonden huisdieren, het matchen van deze dieren en het onderhouden van telefonische en e-mailcontacten met dierenorganisaties, eigenaren en vinders. Dit doet zij voor de meldpunten Harderwijk en omstreken, Barneveld, Nijkerk en Voorthuizen. Stichting Amivedi heeft landelijk circa 140 (!) vrijwilligers in dienst verdeeld over 110 meldpunten.
Ook op de zaterdag en de zondag gaat het werk gewoon door, want dieren weten niet dat het weekend is. Het werk bestaat helaas niet alleen uit herenigingsmomenten faciliteren, maar ook uit het voeren van een slechtnieuwsgesprek in geval een geliefd huis is overleden.
Naast haar primaire werkzaamheden bij Stichting Amivedi, is Ellen is ook coördinator van het landelijke informatienummer van de Stichting. Bij dit 0900-nummer kan het publiek dag en nacht terecht om te vragen bij welk meldpunt in het land zij hun dier kunnen aanmelden. Zij geeft daar leiding aan de groep vrijwilligers die de telefoondiensten draaien en staat ze met raad en daad bij.
Alsof dat nog niet genoeg is, verzorgt Ellen Venema ook alle individuele verjaardagspost en de kerstmailing met daarin een attentie voor alle 140 vrijwilligers. Dat is een behoorlijke logistieke organisatie.

en:

Alle vorige meldingen vervallen hiermee.

bron: couturekrant

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen