“Samen Schoon & Leefbaar” afgerond (video)

Foto:

In “De Haen” werd donderdagmiddag het project “Samen Schoon & Leefbaar” afgerond

Project van 8 weken

Samen Schoon & Leefbaar is een initiatief van Projecthuizen.nl in samenwerking met MBO Amersfoort School voor Veiligheid in opdracht van gemeente Nijkerk.
Voor studenten in opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid werd tijdens het acht weken durende project, de leefomgeving een leeromgeving in het winkelcentrum van Hoevelaken.

De basis voor een goed zwerfafvalbeleid is preventie en voorlichting geven over naleving van de regels. Het gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid hierbij creëert draagvlak en daadkracht. De door de HTV-studenten uitgevoerde leeropdrachten speelde hierbij een rol. Deze samenwerking heeft een grote maatschappelijke meerwaarde en creëert een win win situatie voor alle partijen. De studenten hebben praktijkervaring opgedaan door het houden van surveillance, het houden van enquêtes en interviews met de ondernemers, bewoners en bezoekers. Gedurende het project heeft Grandcafé De Haen gefungeerd als alternatieve leslocatie, een mooie creatieve oplossing in tijden van Corona.

Grote rol voor winkeliers

Binnen het project hebben de winkeliers van Hoevelaken een grote bijdrage geleverd in de samenwerking. De studenten hebben veel informatie opgehaald en deze informatie is verwerkt in een Adviesnotitie. Het innovatieve aspect van het project is o.a. de samenwerking met de Hogeschool Utrecht opleiding Integrale Veiligheidskunde. Alle informatie is door de HU Studenten in samenwerking met de MBO studenten tot een Adviesnotitie verwerkt. Een groot aantal partijen heeft een bijdrage geleverd, door o.a. het geven van een gastles aansluitend op het thema of het deelnemen aan een interview.

Met de overhandiging van de Adviesnotitie aan wethouder Harke Dijksterhuis is het project officieel afgerond. Hoevelakens ondernemer en projectleider van dit project Sylvia Krebber, kijkt met trots naar het resultaat.19 mei gaat Samen Schoon & Leefbaar van start in de binnenstad van Nijkerk.

Ely Hackmann blikte met een paar mensen terug

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden