Lionsclub Nijkerk organiseert Nijkerkse Zwerfbingo

Foto:

Speciaal voor de kinderen, die meivakantie hebben, organiseert de Lionsclub Nijkerk de Nijkerkse Zwerfbingo.

Een bingospel om op een leuke manier zwerfafval op te ruimen bestaat al een tijdje maar voor het eerst is er nu een Nijkerkse editie. Het spel is heel simpel. Op de bingokaart staan verschillende items die te vinden zijn tussen het zwerfafval op de straten en in de natuur. Vindt men tijdens het afvalruimen een van de items dan kan het afgevinkt worden. Een van de items op de bingokaart is het gouden blikje. Als dat gevonden wordt heeft men bingo. De vinder wint dan een leuke prijs. Er zijn 10 gouden blikjes te vinden tussen 1 en 10 mei. De bingokaarten zijn verdeeld onder de scholen in Nijkerk en gratis verkrijgbaar bij Primera, Bruna, Boekhandel Roodbeen, Top1Toys en Slijterij De Moor.

Zwerfafval in Nijkerk

In Nijkerk is een actieve Zwerfafvalbrigade die regelmatig opruimactiviteiten organiseert om Nijkerk zo schoon mogelijk te houden. De brigade vindt het erg belangrijk om kinderen bewust te maken van de hoeveelheid zwerfafval en wat dit doet met het milieu. De Lionsclub Nijkerk hoopt met de organisatie van de Nijkerkse Zwerfbingo ouders en kinderen te laten ervaren dat zwerfafval rapen een leuke bezigheid kan zijn. Het is goed voor de natuur, je bent lekker buiten en in beweging en je zet je in voor je eigen leefomgeving. De Nijkerkse Zwerfbingo is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijkerk.

Serviceclub

Lionsclub Nijkerk is een serviceclub waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclub in Nijkerk zijn zo’n 30 leden actief. Meer informatie over de club is te vinden op internet via nijkerk.lions.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden