Reconstructie Watergoorweg – Havenstraat – Ampèrestraat begint 25 mei

Foto:

Aannemer Reimert gaat in opdracht van de gemeente aan de slag met de reconstructie van de Watergoorweg ter hoogte van de kruispunten Havenstraat en Ampèrestraat.

Aanleiding voor deze reconstructie is de noodzaak om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook worden er enkele (verkeers)maatregelen doorgevoerd.

In de nieuwe situatie wordt de 30 km-zone verplaatst naar een andere plek op ongeveer 50 meter voor het kruispunt met de Ampèrestraat. Op hetzelfde punt kunnen fietsers invoegen op de weg. Verder wordt bij de Ampèrestraat ook een 30 km-zone ingesteld. De wegindeling van de Watergoorweg krijgt een zogenaamde ‘rijloper’ voor gemotoriseerd verkeer. De fietsstrook wordt hier met afwijkend materiaal en kleur gemaakt om de rijloper visueel te versmallen. Daarnaast worden beide kruispunten verhoogd uitgevoerd met plateaus. Deze plateaus hebben een gelijkwaardige verkeersafwikkeling: verkeer van rechts heeft voorrang. De fietsers die uit de richting van de wijk Doornsteeg komen, moeten voorrang verlenen aan het wegverkeer op de Watergoorweg.

Duur werkzaamheden en mogelijke hinder

De werkzaamheden zijn in twee fasen opgedeeld. Op dinsdag 25 mei start de aannemer met de eerste fase: het wegvak Watergoorweg met het kruispunt Ampèrestraat wordt aangelegd. Aansluitend op de eerste fase wordt het kruispunt met de Havenstraat gerealiseerd. Op deze manier wordt niet het hele gebied langdurig afgesloten en de overlast enigszins beperkt. Het is wel noodzakelijk om voor beide fasen het betreffende wegvak af te sluiten voor al het doorgaande verkeer. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomervakantie zijn afgerond.

Hebt u vragen of opmerkingen?

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente.
Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie en/ of de aankomende reconstructie? Dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder, de heer J. Smits. Dit kunt u doen door te bellen naar telefoonnummer 14 033 of door een mail te sturen naar [email protected] .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen