Nieuwe verlichting in Paasbos

Foto:

Als onderdeel van een serie maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren, heeft gemeente in Paasbos de laatste nieuwe lichtmast in de grond geslagen.

In totaal zijn 15 lichtmasten vervangen door betere ‘slimme verlichting’. Volgens de  gemeente een mooie mijlpaal in de ambitie om de openbare ruimte in Paasbos veilig, slimmer en duurzamer te maken.

Leefbaarheid en sociale veiligheid verbeteren

In Paasbos hebben enkele buurtbewoners aangegeven zich onveilig te voelen. Uit angst vermeden zij in de avonduren het gebied rondom het winkelcentrum. Met input van bewoners heeft de gemeente in Paasbos veranderingen aangebracht in de openbare ruimte om de leefbaarheid te verbeteren. Eerder dit jaar is een groenplan opgesteld en zijn diverse struiken gesnoeid om te voorkomen dat mogelijk kwaadwillende personen zich kunnen verschuilen achter bosjes. Bij de seniorenwoningen zijn op de voetpaden fietshekjes geplaatst om racen met scooters te voorkomen. Op 3 mei is de laatste nieuwe lichtmast die zichtbaarheid verbetert geplaatst.

Burgemeester Gerard Renkema: “Als gemeente willen we dat Inwoners van Paasbos zich veilig en plezierig voelen in hun eigen wijk. Samen met bewoners werken we daaraan. Het pakket aan maatregelen die we nu genomen hebben zal positief bij dragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid in Paasbos”.

Slimme verlichting

Uit de praktijk blijkt dat goede verlichting in een wijk of buurt positief is voor het zicht en zo ook kan bijdragen aan het verminderen van criminaliteit in de openbare ruimte. De slimme verlichting maakt het mogelijk om op afstand in te spelen op behoefte in de openbare ruimte. Nijkerk heeft voor in Paasbos gekozen voor slimme verlichting met energiezuinige LED-technologie waarvan zij de lichtsterkte (op afstand) kan instellen.

 

Dossier: Paasbos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden