Coronakunstwerk op bibliotheekramen (video)

Foto:

De ramen van de Bibliotheek in Nijkerk zijn door kunststudent Lotte Wolf beschilderd met een kunstwerk over corona. Bezoekers kunnen de dialoog met elkaar aangaan over dit onderwerp.

Het project heet “Meet the Public”. Het is het afrondende project van het tweede jaar waarin Lotte Wolf, kunststudent aan de HKU in Utrecht, haar eerste stappen zet om “haar publiek te ontmoeten”. Dit kan van alles zijn zolang het maar een samenwerking is. De doelen van Lotte zijn hierbij om een publiek op te zoeken waar ze een dialoog mee kan beginnen met inhoud en om meer contacten te leggen.

Lotte Wolf: “het kunstwerk zorgt voor een dialoog waar ik een vraag stel en waar het publiek dan over na kan denken. De Bibliotheek is hiervoor de perfecte plek als ontmoetingsplaats en centrale locatie voor informatie. Ik wil deze schilderingen centreren rond de verwarringen die worden veroorzaakt door de honderden feiten en meningen die bestaan rondom de corona. We krijgen veel informatie over de corona via het internet, vaak van mensen die in deze tijden een hele andere ervaring hebben dan wij zelf”.

Lotte Wolf is 2e jaar student illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In haar werk zoekt ze balans tussen belangrijke dialogen en escapisme. Kunst bestaat voor haar in deze wereld om te navigeren en af en toe te ontsnappen. Reactie is te geven op haar Instagramaccount: Wolf_toffee

Het kunstwerk bestaat uit raamschilderingen met speciaal krijt en is op de binnenkant van de ramen aangebracht. De beschilderde ramen blijven zichtbaar tot en met 10 juli 2021. Daarna wordt het weer uitgewist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen