Sander de Vette wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Foto:

“Een dag om nooit te vergeten”

Dat schrijft Hoevelaker Sander de Vette op zijn LinkedIn account na het winnen van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs. De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.
In de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streed hij met vier anderen maandag 17 mei in de jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.

Hoge kwaliteit

De jury laat weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. De Vette maakte als voorgerecht Hamachi chevice met limoen en bereidingen van witte asperge. Zijn hoofdgerecht was gebakken zeebaars met crème van knolselderij, gepofte wortel en Hollandaise van waterkers. Als nagerecht serveerde De Vette bereidingen van aardbei, amandel en witte chocolade met rabarber. Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen.

Parijs

De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg wordt later dit jaar uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaîne des Rôtisseurs in Parijs. Hij zal zich daar meten met de andere landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden