Collegeleden schuren kratten

Foto:

Gerard Renkema en Harke Dijksterhuis schuurden kisten tijdens NL-Doet bij Scouting Nijkerk

Daarmee onderstrepen zij hoe zeer het college van B&W de vrijwilligers in de gemeente Nijkerk waarderen. NL-Doet is een initiatief van het Oranje Fonds.
Burgemeester Gerard Renkema “Door vrijwilligers in heel Nijkerk worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want organisaties komen vaak niet aan al het werk toe. Bovendien leren vrijwilligers allerlei nieuwe vaardigheden. Voor zowel de (sport) -vereniging, kerken of organisatie als de vrijwilliger een win-winsituatie”.

Waarom vrijwilligerswerk?

Denk je dat het niet zoveel uitmaakt of er wel of geen vrijwilligerswerk bestaat? Je zult versteld staan, want de gemeente Nijkerk kan écht niet zonder. Veel organisaties zijn afhankelijk van vrijwilligers, zoals de sportvereniging, de kerk of de bibliotheek. Vrijwilligers dragen bij aan een sociale buurt, wijk, dorp of in het buitengebied. Zonder hen kan de samenleving niet optimaal draaien. Waar zou de wereld zijn zonder vrijwilligers? De contributie gaat dan zeker omhoog, maar dat is een nadeel voor mensen en gezinnen die niet makkelijk kunnen rondkomen. Ook activiteiten en projecten zijn niet meer haalbaar. Of denk aan de mensen die iets doen voor de eenzame ouderen. Zonder hun wordt het leven een stuk saaier.

Wethouder Harke Dijksterhuis: “We mogen dankbaar zijn dat zo veel mensen in onze gemeente vrijwilligerswerk doen, daar kunnen we als samenleving écht niet zonder. Daarnaast merk ik elke keer weer dat vrijwilligerswerk ook veel energie geeft, bijvoorbeeld door de nieuwe mensen die je weer leert kennen. Dus mocht je nog geen vrijwilliger zijn: ga op zoek, bijvoorbeeld bij een vereniging of via het vrijwilligerspunt van Sigma. Er is altijd wel een klus die bij jou past.

Historie Scouting Nijkerk

In september 2015 werd Scouting Nijkerk opgericht. De Scoutinggroep is ontstaan door de fusie van Kiliaen van Rensselaer 1 en Roncalli. Sinds het begin van de fusie begonnen de plannen voor de nieuwbouw. Een nieuw gebouw, voorzien van alle gemakken en bovenal: duurzaam. Op zaterdag 7 september 2019 was het zo ver, de officiële opening van het Scouting gebouw aan de Bunschoterweg 29b.

Dammersgoed

Aan de leden van Scouting Nijkerk was gevraagd om een naam te bedenken voor het gebouw. De naam van het gebouw werd tijdens de opening bekendgemaakt: Dammersgoed. Sinds de oprichting van Scouting Nijkerk hebben zij rond de 110 (jeugd)leden en ze groeien nog steeds. Wilt u een keer komen kijken met uw zoon of dochter? Neem dan contact op met [email protected].

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen