90 regentonnen uitgedeeld (video)

90 Veenders kregen zaterdag een regenton van de gemeente.

En die ton was nog gratis ook. De huizen van de gelukkigen waren de afgelopen periode betrokken bij de herinrichting van het centrum in Nijkerkerveen.

Schoon hemelwater

Tijdens de herinrichting in Nijkerkerveen zijn aan de voorzijde van zo’n 200 woningen de regenpijpen aangesloten op een hemelwaterriool. Zo verdwijnt het schone regenwater niet in het vuilwaterriool, maar wordt het omgeleid naar open water in de omgeving, zodat de natuur ervan kan profiteren. Aan de achterzijde van de woningen lopen ook regenpijpen. Dat water kunnen bewoners opvangen door de regenpijp af te koppelen en het water op te vangen in een regenton.
Alle 200 huishoudens waarbij de regenpijpen aan de voorkant zijn afgekoppeld tijdens de herinrichting, konden zich aanmelden voor de gratis regenton en dat hebben 90 mensen gedaan. Ze ontvangen zaterdag een regenton van 100 liter met bijbehorend kraantje, voet en vulautomaat.

Kortingsactie

Andere inwoners van Nijkerk die belangstelling hebben voor een regenton, kunnen gebruik maken van de kortingsactie. Meer informatie hierover is te vinden op www.duurzaam-nijkerk.nl/actie-regenton. Maar de wethouder sloot niet uit, dat elders in de gemeente eenzelfde project als dat in Nijkerkerveen wordt uitgevoerd,

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden