Digitaal zakendoen met de overheid kan lastig zijn

Foto:

Je moet meer en meer regelen via het internet.

Ook met de overheid. Voor veel mensen is dat lastig. Volgens wethouder Nadya Aboyaakoub is 1 op 5 mensen ouder dan 12 jaar niet “digiwijs”  Daarom heeft de overheid op iedere bibliotheek dit informatiepunt ingericht.

Vandaag werd dat informatiepunt in de bibliotheek van Nijkerk geopend.

Een goed initiatief aldus de wethouder, omdat zo de drempel om hulp te vragen wel erg laag wordt gehouden.

Heb je vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs of pensioen? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders vinden dit lastig. Vanaf nu kunnen de inwoners van de Gemeente Nijkerk voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) bij de vestigingen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Daar helpen bibliotheekmedewerkers met het vinden van informatie op internet en verwijzen ze door naar instanties. Klanten die de weg weten naar Sigma en ondersteuning nodig hebben kunnen gewoon rechtstreeks naar Sigma komen. Dit geldt overigens voor alle partners; weet je de weg dan is de Bibliotheek niet nodig.

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moeten mensen wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als iemand eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het vaak minder moeilijk dan gedacht. Vaak hebben computergebruikers ook sneller antwoord. Bibliotheek Nijkerk geeft deze cursussen, namelijk: Werken met de computer (Klik en Tik), en werken met websites van de overheid (Digisterker). Voor iedereen dit iets wil regelen via de computer en wel wat hulp kan gebruiken. In de Bibliotheek geven de medewerkers graag meer informatie over de computercursussen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen