Bestuur PRO21 voltallig

Foto:

Op 2 juni 2021 zijn Simone van der Marck en Anneke van Mispelaar toegetreden tot het bestuur van PRO21.

Samen met de bestuursleden Eghard Kouwenhoven, Nick van den Akker en Laura de Gans is het bestuur nu weer op volle sterkte en klaar voor alle activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. PRO21 is het samenwerkingsverband van D66, GroenLinks en PvdA.

Simone van der Marck volgt Rene Ruesen op als voorzitter. Ze is ook lid van de kandidatencommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze vertegenwoordigt GroenLinks in het bestuur.
Van der Marck woont al vele jaren met haar man en kinderen in Hoevelaken. Beiden zijn betrokken bij de hockeyclub en voetbalvereniging. Van der Marck werkt sinds 1994 voor gemeenten. De laatste 12,5 jaar was zij werkzaam bij de gemeente Woudenberg als gemeentesecretaris. Recent is ze begonnen als directeur Domein Sociaal bij Meerinzicht.

Mariëlle Schipperen maakt plaats voor Anneke van Mispelaar als secretaris. Bij de vorige verkiezingen heeft ze een actieve rol gehad bij het vormen van het partijprogramma voor PRO21. Dit jaar is zij de trekker van het opstellen van het nieuwe partijprogramma.
Van Mispelaar is geboren en getogen in Nijkerk, waarna ze voor haar studie en werk in andere plaatsen woonde. Inmiddels is ze alweer een aantal jaar terug in Nijkerk en woont zij met haar man en kinderen in het buitengebied. Ze is betrokken bij de scouting Nijkerk en heeft daarbij haar steentje bijgedragen bij de realisatie van het nieuwe gebouw. Ze is partner en senior adviseur bij Bureau BUITEN, Economie & Omgeving in Utrecht.

Nick van den Akker is ook relatief nieuw in het bestuur. De geboren Nijkerker is sinds februari van dit jaar penningmeester van PRO21, toen hij Marco van Beek opvolgde. Van den Akker zet zich evenals Anneke van Mispelaa in voor het partijprogramma en richt zich in het verlengde daarvan voornamelijk op de te voeren campagne bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Samen met zijn vrouw woont hij in het nieuwste gedeelte van Doornsteeg. Naast de werkzaamheden in zijn nieuwe woning en zijn taak in het bestuur van PRO21, werkt hij als belastingadviseur bij MTH in Amersfoort. Daarnaast voetbalt Nick bij het eerste elftal van Valleivogels in Scherpenzeel en is hij actief bij Sparta Nijkerk.

Laura de Gans en Eghard Kouwenhoven maken het bestuur compleet. Laura de Gans is bestuurslid sinds mei 2020 en vertegenwoordigt hierin D66. Ze is ook lid van de kandidatencommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2021. De Gans is geboren en getogen in Hoevelaken en woont samen met haar man en twee jonge kinderen. In haar werk als financieel data-analist bij Berenschot houdt ze op strategisch, tactisch en operationeel niveau bezig met het optimaliseren van informatie voor het nemen van besluiten.

Eghard Kouwenhoven woont in Nijkerk en was tot zijn pensionering werkzaam in het basisonderwijs in Amersfoort. Van 2010 tot 2014 was hij raadslid voor PRO21. Kouwenhoven vertegenwoordigt de PvdA in het bestuur en is tevens bestuurslid van de dit jaar opgerichte PvdA-afdeling NW-Veluwe.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden