Fiets mee en maak deze zomer kennis met eerlijk eten uit de korte keten

Foto:

Ben je op zoek naar een leuk uitje in de zomervakantie?

Deze zomer organiseren LTO Gelderse Vallei en Vallei Boert Bewust fietstochten voor jong en oud.

Van 19 juli t/m 3 september kun je op eigen gelegenheid één van de drie routes fietsen. Gewoon op een moment dat het jou het beste past. Iedere route is ongeveer 25 km lang en gaat langs diverse boerenbedrijven. Door het scannen van QR-codes langs de routes, kom je meer te weten over de boerenbedrijven. Op afspraak kun je zelfs bij enkele bedrijven een rondleiding krijgen. Bekijk het aanbod of download jouw route op www.kijkenbijdeboer.nl en fiets mee!

Genieten van een heerlijke picknick

Op 29, 30 en 31 juli worden er tegen betaling picknicktochten georganiseerd. In de picknickmanden vind je heerlijke streekproducten, rechtstreeks van de boer. LET OP: Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht! Meer informatie en aanmelden op www.valleiboertbewust.nl

Nu al kennis maken met eerlijk eten uit de korte keten?

De korte keten: Voedsel dat via de kortste weg van de boer bij jou op je bord terecht komt. Fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. Goed voor het milieu, want door een beperkt aantal schakels beperk je je ecologische voetafdruk. En goed voor de boer, die een eerlijke prijs ontvangt. Via initiatieven als ‘PuurDichtbij’ en ‘Eerlijk eten uit de streek’ bestel je makkelijk en snel, online jouw streekproducten. Eet daarom ook eens wat vaker lekker lokaal!

Speciale aanbieding voor deelnemers

Profiteer van de aanbiedingen van ‘PuurDichtbij’ en/of ‘Eerlijk eten uit de streek’, dat smaakt naar meer! Let op! De aanbiedingen zijn geldig van 19 juli t/m 3 september 2021.

De boerderijen in Nijkerk

De boerderijen zijn dit jaar helaas niet altijd fysiek te bezoeken, maar digitaal kennis maken kan wel! Scan daarvoor bij de boerderij de QR-code op het informatiebord aan de weg. Of neem alvast een uitgebreid kijkje op de website, ook dan kom je alle informatie tegen over de volgende boerderijen langs deze route:

Familie Visscher – kalveren en jongveeopfok
Familie van Steeg – melkvee en vleesvee
Familie Liefting – varkens
Familie van de Vis – legpluimvee en eierpakstation
Familie Vernooij – varkens

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden