Brons voor Jelle Bloemendaal op wiskunde olympiade

Achterste rij v.l.n.r.: Kevin, Kees; voorste rij: Hylke, Casper, Jelle, Thian
Foto:

EGMOND AAN ZEE – De zeventienjarige Jelle Bloemendaal uit Hooglanderveen van het Corlaer College en de zestienjarige Hylke Hoogeveen uit Odijk hebben beiden tijdens de de Internationale Wiskunde Olympiade een bronzen medaille gehaald.

Zij vertegenwoordigden, samen met nog vier andere middelbare scholieren, Nederland tijdens deze competitie. Naast de medailles waren er ook drie eervolle vermeldingen. De Internationale Wiskunde Olympiade werd gecoördineerd vanuit Sint-Petersburg, maar vond voor het Nederlandse team als wedstrijd-op-afstand plaats in Egmond aan Zee. Deze wiskundecompetitie is een jaarlijkse wedstrijd voor teams van zes scholieren uit ongeveer honderd landen. Normaal gesproken vindt dit zevendaagse evenement plaats in het organiserende land, maar vanwege het coronavirus is besloten het evenement als wedstrijd-op-afstand plaats te laten vinden.

Bij de Internationale Wiskunde Olympiade wordt aan ongeveer de helft van de deelnemers een medaille uitgereikt. Van de 619 deelnemers kregen de beste 52 een gouden medaille, de 103 besten daarna een zilveren en de volgende 148 deelnemers een bronzen medaille. De medailles zullen zij via de post ontvangen.

bron: De Stad Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden