ABZ diervoeding: gemeenteraad bouw niet rond Havenkom

Foto: schermafbeelding gemeente video

Nieuwe woningen passen niet in de directe omgeving van een veevoederfabriek.

Dat is het standpunt van ABZ Diervoeding dat zij met een recente brief onder de aandacht van de gemeenteraad heeft gebracht.

De coöperatie vraagt de raad om zich daarom tegen de door het college van B&W beoogde woningbouw te keren.

Terug bij af

In de afgelopen periode heeft de gemeente uitgewerkte plannen gepresenteerd voor de woningbouw op de plek van het stadhuis. Daarnaast is bij het Rijk subsidie aangevraagd voor een nog veel groter aantal huizen bij de Havenkom. Bovendien is het de bedoeling de Meubel- en Tapijthal te herontwikkelen. Bij dit alles houdt de gemeente volgens ABZ Diervoeding echter geen rekening met het geluid, de geur en de fijnstof die afkomstig zijn van de diervoederproducent.
ABZ Diervoeding stelt zich op het standpunt dat het in de Havenkom niet zomaar mogelijk is om woningen te realiseren. Naast het nadelig effect van haar bedrijfsvoering op de beoogde woningen, wijst haar directeur, Marcel Roordink, erop dat in 2013 met de gemeente de afspraak is gemaakt dat de coöperatie haar bedrijfsvoering altijd ongestoord zal kunnen voortzetten. “Voor die tijd dacht het college dat torenhoge herontwikkelingsambities wel samen zouden kunnen gaan met onze fabriek,” stelt Roordink, “maar met de overeenkomst van 2013 kwam de gemeente eindelijk bij zinnen.”

Maar volgens Roordink is het realiteitsbesef nu weer helemaal weg: “We zijn gewoon terug bij af.”
Om die reden heeft ABZ Diervoeding nu de gemeenteraad verzocht om de nieuwe plannen niet goed te keuren. Zolang de gemeente geen goed leefklimaat kan verzekeren, kan er volgens ABZ Diervoeding geen sprake zijn van ook een juridisch houdbaar plan voor de herontwikkeling. “Daarnaast zullen we natuurlijk de afspraken uit 2013 zo nodig aan een rechter voorleggen,” aldus Roordink.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden