Theater restaurant Streams Breede Beek geopend (video)

Zaterdagmorgen knipten Paulien Vreugdenhil (voorzitter stichting Streams) en Gerard Renkema (burgemeester) het lintje voor theater restaurant Steams Breede Beek door.

Aan de Kloosterstraat 3 is nu een theater met 200 stoelen en een restaurant met twee verdiepingen.

Over alles nagedacht

Bij een rondgang samen met locatiemanager Els Koopman werd duidelijk, dat werkelijk over ieder aspect van het gebouw is nagedacht vanuit de wens mensen te verbinden, dingen samen te doen. Er moet een gevoel van welkom heersen. Daarom zijn de twee kleedkamers geen kale hokken met spiegels, maar warm aangeklede ruimten. Dat geldt ook voor de foyer, die tegelijk ook als kleedkamer gebruikt kan worden.

Op de eerste verdieping is naast het theater een “Skyroom” ingericht, bedoeld voor mensen, die wel een voorstelling willen bezoeken, maar last kunnen hebben van teveel prikkels. Of moeders, die hun kind moeten voeden. In diezelfde ruimte worden ook workshops gegeven en kunstwerken ten toon gesteld.

Om de verbinding tussen de optredende artiest en het publiek zo klein mogelijk te maken, is gekozen voor een vlakke vloer. De stoelen kunnen in no time (met movers) ingeklapt worden, waardoor het podium groter gemaakt kan worden.

Op het balkon is rekening gehouden met rolstoelen. Die kunnen daar aan weerszijden makkelijk staan.

Meerdere panden

De stichting Streams heeft inmiddels een aantal panden aangekocht. Naast Brink 42 ook het oudste huis van Nijkerk (Oude Wheem aan de Langestraat 7), Catharinastraat 3, Verlaat 1,en 3 en Gasthuistraat 3 (voorheen de Ark). Tegelijk met de opening van het theater en het restaurant, hield de stichting in Brink 42 open huis.

Over Huize de Brink schrijft de stichting op haar site: “Brink 42 is een veelzijdige plek waar ruimte is om te leren te geven en te ontvangen, te vieren en te spelen, te zijn en te onthaasten, te ontmoeten en te ontspannen. In Brink 42 creëren we een open atmosfeer waar je welkom bent en waar liefde en aandacht merkbaar is.”

De opening

Ely Hackmann sprak niet alleen met Els Koopman, maar ook met restaurantmanager Michiel Diemer en theaterprogrammeur Janke Dekker.

Avondprogramma

Vanavond is er een feestelijk programma. Door de coronamaatregelen zijn slechts 80 van de 200 stoelen bezet. Maar dat wilt niet zeggen, dat u de voorstelling moet missen. U kunt hier meekijken. Om 20.00 uur begint het

In de fotoserie meer foto’s van Arjen Gerritsma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden