Rolstoelbasketbalsters naar Olympische finale

Rolstoelbasketbalsters gaan in Tokyo naar de finale van de Paralympische Spelen. Voor het eerst, spannend was het wel.

Eerste helft

Het eerste part ging zonder Cher Korver naar 16 – 12 voor Nederland. In het tweede part was ze wel van de partij en scoorde 2 keer. De 45 jarige speelster werd door de NOS verslaggever omschreven als een zeer ervaren en stabiele rolstoelbasketbalster. Toch werd ze gewisseld. Bij rust stond er 236 – 25 op het scorebord, een weerspiegeling van een spannende wedstrijd tot dan toe.

Tweede helft

In de derde set kwamen de Duitsers bij 35 – 36 op voorsprong, Korver zat toen aan de kant. In het vierde part was ze weer van de partij. Daar bracht ze Nederland op voorsprong (41 – 39). Uiteindelijk ging Nederland naar de finale bij een stand van 52 – 42. De finale is zaterdag aanstaande.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?