Hoe is het om ontvoerd te worden?

Foto:

Vijfentwintig jongeren kregen vrijdagavond de opdracht bijbels te smokkelen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Ze kregen de opdracht bijbels te smokkelen door de wijk Corlaer, het gedeelte vlakbij het gebouw van De Fontein. Maar de in donkere kleren gehulde smokkelpolitie, gerekruteerd uit vrijwilligers, probeerde ze, gezeten op de fiets of in een auto, te pakken te krijgen. De jongeren wisten tussen twee zware onweersbuien door veertig bijbels in veiligheid te brengen. Sommigen ontsnapten aan de politie. Velen verdwenen echter de cel, een voor de gelegenheid omgetoverd speelhuisje.
De boodschap is duidelijk: geloof kan je veel kosten. Misschien niet in Nederland, maar wel in landen als Noord-Korea en Somalië waar je achter tralies kunt belanden als je voor je geloof uitkomt. Een film ter afsluiting van de avond bepaalde de jongeren bij het lot van de vervolgde christenen.
Stormavonden
De smokkelavond was de eerste van een serie zomeractiviteiten voor jongeren, georganiseerd door kerkelijke gemeenschap De Fontein, onder de naam Storm, met de toevoeging ‘stormachtig spannend’. Tijdens de tweede avond gaan de jongeren in een tijdmachine terug in de tijd om hoofdrolspelers uit de geschiedenis te ontmoeten. Zit je vol twijfels over wat waar en echt is? Ga dan mee terug in de tijd en check alle informatie op facebook.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen