Auto schiet wortel

Foto:

Op de parkeerplaats Brücknerlaantje/Brahmslaan staat al meer dan 10 maanden een kleine Subaru Vivio.

De auto staat daar zonder APK en verzekering al bijna een jaar vierkante wielen te krijgen.

Confronterend

Behalve dat de auto een parkeerplaats inneemt, vindt de buurt het vooral confronterend, dat de wagen daar na al die tijd nog staat. In 2020 is de eigenaresse van de auto namelijk vermoord in haar eigen woning. Een buurtbewoner zegt ’iedere keer als ik dat kleine autootje zie, moet je weer even aan die lieve buurvrouw denken’.

Boa’s en politie

Het afgelopen jaar is gevraagd aan Boa’s en politie of de auto niet van het parkeerterrein weggehaald kan worden. Het antwoord is dan dat het nogal gecompliceerd ligt allemaal. En dat ze er dus niets aan kunnen doen. In de buurt vraagt zich men ondertussen hard op af wat er zo lastig kan zijn. ‘Opladen en op de gemeentewerf neerzetten’ zegt een buurtbewoner, ‘zo gecompliceerd kan dat niet zijn’.

Onkruid

Na 10 maanden stilstaan op dezelfde plek groeit het onkruid geduldig verder onder en om de kleine Subaru. ‘Wellicht dat een artikel in de pers de juiste mensen bereikt’ aldus enkele buurtbewoners.

Gemeente kan niet ingrijpen

De rol van de gemeente is beperkt, zo laat een woordvoerder weten. De lokale overheid pas ingrijpen, als de auto een “wrak” is, of in een paar andere situaties. En dat is niet zo. Daar zijn natuurlijk regels voor: De gemeente mag voertuigen alleen wegslepen en in bewaring stellen wanneer ze verkeersonveilige situaties veroorzaken, de doorstroming van het verkeer belemmeren of wanneer een voertuig geen kentekenplaten heeft en de eigenaar niet te achterhalen is.

Mogelijk kan de gemeente  geen”actie ondernemen, maar er zijn ook nog andere regels. Bijvoorbeeld deze: “Als u geen geldige verzekering had op de peildatum van de RDW, dan kan zij u een boete opleggen. Deze bedraagt meestal € 609,00 (per 01-01-2021). Heeft u uw voertuig wel degelijk op tijd verzekerd? Dan dient de verzekeringsmaatschappij een artikel 34 verklaring af te geven.” Maar ja, wie informeert de RDW?

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden