Verspillingsvrije week 2021 gaf perspectief, ook op Aeres

Foto:

Van 7 tot 13 september was de verspillingsvrije week.

In deze week ging heel Nederland voor “verspillingsvrij”, vol inspiratie én leuke acties. Als nationale proeftuin tegen voedselverspilling wordt in Regio Foodvalley nauw samengewerkt tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners om verspilling tegen te gaan. Het doel is om te inspireren, activeren en innoveren op het gebied van voedselverspilling. De Verspillingsvrije Week in Regio Foodvalley gaf perspectief om deze week én de rest van het jaar minder voedsel te verspillen.

Koken met restjes

Om minder voedsel te verspillen beginnen we bij de basis: het onderwijs en de burgers van morgen. Twintig basisscholen waren deze week bezig met de Smaakmissie Voedselverspilling en ook voor het voortgezet en mbo-onderwijs waren er speciale lespakketten en projecten. Woensdag 9 september presenteerden technasia leerlingen hun ideeën binnen het project ‘Stop Voedselverspilling!’ aan wethouders in Regio Foodvalley. Zo’n 300 leerlingen uit 3-VWO hebben in verschillende keuzeopdrachten een ontwerp gemaakt om voedsel langer te bewaren, reststromen te benutten of jongeren te activeren om minder voedsel te verspillen. De winnende groepjes van deze keuzeopdrachten mochten hun oplossing aan de wethouders presenteren.

In Nijkerk kregen de leerlingen van VMBO Aeres een heuse masterclass in koken met restjes van chefkok Christian Weij van Smaakpark Ede. Zowel docent Reurink als chefkok Weij zetten zich al heel lang in voor een duurzame, circulaire voedselketen, mede door verspilling tegen te gaan. Wethouder Mariëlle Broekman schoof aan bij deze masterclass.

Benieuwd naar alle verspillingsvrije activiteiten in de regio? Hier vind je een complete terugblik op de Verspillingsvrije week 2021.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen