Directeur Bibliotheek Zuidhof vertrekt

Foto:

De directeur van de Bibliotheek Gemeente Nijkerk, Roel Zuidhof, vertrekt vanwege een nieuwe functie.

Roel Zuidhof is sinds 2003 verbonden als directeur aan de stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk. Bij zijn aanstelling waren de Bibliotheek Nijkerk en de Bibliotheek Hoevelaken nog aparte organisaties. Al snel werden beide bibliotheken samengevoegd en ook beide teams samengesmeed tot één organisatie. In de loop van de jaren ontwikkelde de Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken zich van een klassieke Bibliotheek naar een organisatie die op alle terreinen van het maatschappelijk leven een belangrijke rol speelt in de kernen Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen: informatie, educatie, kunst en cultuur, belang van lezen en taalvaardig zijn, digitaal vaardig zijn, literatuur, erfgoed, toerisme en gezondheid.
In 2020 is een compleet nieuwe en derde vestiging toegevoegd: Bibliotheek Nijkerkerveen in ‘t Veense Hart, samen met het dorpshuis, onderwijs, buitenschoolse opvang en kinderopvang. Zuidhof zal daar met tevredenheid op terug kijken.

De missie van de Bibliotheek Nijkerk is: helpen van inwoners om zich een leven lang te kunnen ontwikkelen. De slogan is dan ook niet voor niets: Bibliotheek Nijkerk brengt je verder.

Gecertificeerd

De Bibliotheek Nijkerk is onlangs weer voor vier jaar gecertificeerd en heeft 2 maal de derde plaats behaald op de landelijke ranglijst van de best presterende Bibliotheken van Nederland.
Het bestuur van de Bibliotheek is aan de zoektocht naar een vervanger begonnen.

Roel Zuidhof gaat per 1 december 2021 aan de slag als directeur-bestuurder van De Tweede Verdieping (Bibliotheek Nieuwegein).

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen