Is het makkelijk? Nee

Foto:

Wethouder Mariëlle Broekman opende maandagmoren het ochtendprogramma, dat het WSP (WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bij Djobs aan de Ohmstraat organiseerde.

Het was een ochtend, waarin het sociaal ondernemen centraal stond. En, dat is volgens de wethouder lang niet altijd even makkelijk. Alleen al daarom is het – volgens haar – goed, dat er intensief geprobeerd wordt mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” toch aan het werk te krijgen.

Maar het kan wel, zo vertelde Hans Appeldoorn van Djops. Dat kan vooral “als je uitgaat van wat iemand wilt bereiken”. Bij Djops proberen ze daar achter te komen middels uitgebreide interviews met werkzoekenden. Hij was dik tevreden voer de samenwerking met het WSP en ondernemers..

Daarna gingen de aanwezigen in een workshop dieper in op vragen als hoe kun je als werkgever het verschil maken op een krappe arbeidsmarkt? Hoe weet je je huidige medewerkers aan je te verbinden en nieuwe medewerkers te werven? Martijn Hemminga van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie liet in een interactieve presentatie zien hoe je zichtbaar wordt en blijft.. Bovendien konden deelnemers met een VR bril virtueel kennis maken met ruim 45 kansberoepen en ontdekken hoe de VR bril je kan helpen met het werven van personeel.

Vintage Volkswagenbus

Bij de bus konden werkgevers meer informatie krijgen over het WSP.

  • Je kunt met een VR bril virtueel kennis maken met ruim 45 kansberoepen en ontdekken hoe de VR bril je kan helpen met het werven van personeel.
  • WSP doet kosteloos de werving en selectie van personeel voor je bedrijf
  • Leerwerkloket helpt met het opzetten van leerwerktrajecten voor (toekomstig) personeel
  • Diverse financiële regelingen kunnen je als werkgever op weg helpen bij het aannemen van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt
  • UWV brengt met de Inclusief Analyse werkzaamheden binnen je bedrijf in kaart die overgenomen kunnen worden door een medewerker uit de Doelgroep Banenafspraak

De bustour is onderdeel van Perspectief op Werk. In dit programma werkt het WSP regio Amersfoort samen met diverse organisaties in de regio om meer kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In 2020 heeft het WSP tijdens de eerste bustour kennis gemaakt met diverse nieuwe bedrijven.

Regionale mobiliteitsteams

Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen vanaf vandaag terecht bij a35 regionale mobiliteitsteams. Afgelopen jaar zijn de eerste teams gestart en steeds verder opgebouwd tot een landelijk dekkend netwerk. In de regio Amersfoort is het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) arbeidsmarktregio Amersfoort sinds de zomer actief. Het team helpt alle werkzoekenden uit de gemeenten Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest gericht aan het werk via intensieve begeleiding, coaching, scholing en leren in de praktijk.

Het mobiliteitsteam in arbeidsmarktregio Amersfoort werkt nauw samen met de afdelingen re-integratie en de zelfstandigenloketten van de gemeenten, afdeling basis- en intensieve dienstverlening van UWV, WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort, het Leerwerkloket, de onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs, MBO Amersfoort en ROC Midden-Nederland, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de sociale partners FNV, CNV, VCP-de Unie en VNO-NCW.

Vind meer informatie op op de site van het WSP. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected] of het contactformulier op de website invullen. Het team neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen