De activiteiten BlitsXtra en Chill-Crowd zijn weer begonnen

Foto:

Elke donderdag zijn er activiteiten voor jongelui een lichte vorm van autisme en/of AD(H)D.

Als ze tussen de 10 en 18 jaar zijn, zijn ze welkom bij de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk. Die organiseert – samen met de ouders –  in Hoevelaken BlitsXtra en in Nijkerk BlitsXtra.

Het gaat hierbij om activiteiten voor jongeren die moeite hebben om in een grote(re) groep te functioneren. De activiteiten vinden plaats op donderdag tussen 18.00 en 19.30 uur en worden geheel afgestemd op de wensen van deze doelgroep. Het seizoen 2021-2022 is inmiddels begonnen maar er zijn nog een aantal plekken vrij doordat een aantal jongeren zijn doorgestroomd naar het reguliere programma of vrijwilliger bij de stichting zijn geworden. Deze activiteiten zijn al vanaf 2013 een groot succes en het is dan ook zeker de moeite waard om een keer kennis te maken of om gaan te kijken of deze activiteit iets voor uw kind is.

Elke jongere wil graag contact met leeftijdsgenoten maar dat is voor de jeugd en jongeren met een vorm van autisme en/of AD/(H)D niet vanzelfsprekend en vaak lastig door de beperkingen die zij ondervinden. Om die reden is het jeugd- en jongerenwerk in 2013 op verzoek van een aantal ouders en met ondersteuning van Mee-Veluwe in Nijkerk gestart met de activiteit “Chill-Crowd” en in Hoevelaken met “BlitsXtra”. Het zijn ontmoetingsactiviteiten voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis en/of AD(H)D, waarbij ook zij elke week naar hun “eigen club” kunnen gaan.

Voor deze doelgroep is het extra belangrijk dat er een vaste begeleider bij de activiteit aanwezig is, omdat ze vaak moeite hebben met bepaalde prikkels en wisselingen. Mede door de waardering van de ouders en de jongeren blijft het jeugd- en jongerenwerk deze activiteit aanbieden en het komt ook regelmatig voor dat jongeren gaan meehelpen met het begeleiden van de activiteit en daarnaast doorgroeien als vrijwilliger het reguliere jeugd- en jongerenwerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen