De Mooiste Gedenkt

Foto: demooisteverlicht

Binnenkort schijnt het bovenste deel van de Nijkerkse toren als een herinneringslantaarn over de stad.

Sinds december 2019 schittert de Mooiste Toren van Nederland al in zijn geheel als het donker wordt. Nu gaat die verlichting nog uit omstreeks 1.00 uur ’s nachts, maar vanaf 2022 blijft een speciale lichtinstallatie op de lantaarnzolder vanaf 50 meter hoogte elke nacht branden om in stilte mensen te gedenken die niet meer bij ons zijn, maar die voor altijd voortleven in onze herinneringen en harten.

In 2022 draagt onze toren officieel 10 jaar de titel “Mooiste Toren van Nederland“. De trots van Nijkerk is twee jaar geleden sfeervol in de schijnwerpers gezet door de stichting De Mooiste Verlicht, nu komt daar een speciale installatie in het bovenste deel van de toren (de lantaarnzolder) bij, die blijft branden als de overige verlichting uitgaat. Het lantaarnlicht verbindt in liefdevolle herinnering de mensen die niet meer bij ons zijn, maar ook de mensen die hen op deze bijzondere manier willen gedenken en die samen het licht voor altijd laten branden.

De opdracht voor installatie is inmiddels gegeven. Betrokkenen uit de uitvaartbranche denken momenteel na over de concrete invulling van het licht als gedenkteken. Meer informatie daarover volgt zodra deze bekend is.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen