Irene Moes lijsttrekker PRO 21

Foto:

Het lijstje lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (16-03-2022) is bijna compleet.

Irene Moes is de lijsttrekker voor PRO 21. Matthias Blankesteijn is dat voor het CDA, Niels Staal voor de VVD en Harke Dijksterhuis voor de combinatie CU-SGP. De naam van de lijsttrekker van de Lokale Partij ontbreekt nog.

Irene Moes voert de kandidatenlijst van PRO21 – waarin alleen nieuwkomers – aan. Moes: ” Zij staan met een frisse blik en veel enthousiasme klaar om het progressief linkse geluid in de gemeente Nijkerk te laten horen. Om zo vanuit de kernwaarden van PRO21 “Samen, open en dichtbij” de Nijkerkse samenleving nog mooier en beter te maken.”

Partijvoorzitter Simone van der Marck is blij dat Irene Moes met haar brede ervaring, kennis en enthousiasme PRO21 in de verkiezingen als lijsttrekker wil aanvoeren. De Nijkerkse Irene Moes is sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Vanaf 2018 is ze fractievoorzitter in de gemeenteraad. Moes staat voor een samenleving waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen. En voor een gemeente Nijkerk die een mooie, groene, gezonde en fijne plek is om te wonen, te verblijven en te werken.

De belangrijke speerpunten voor PRO21 zijn verdeeld over de kandidaten. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen en Tom Kortink uit Hoevelaken zijn de nummers 2 en 3 op de lijst. Van Veen wil actief bijdragen aan meer duurzaamheid, meer diversiteit en kunst en cultuur. Kortink richt zich op een beter klimaat en minder sociale ongelijkheid. Rinus van Hofweegen, Shemara Ooijevaar en Adinda van de Beek staan op plek 4, 5 en 6. Van Hofweegen is actief in een landelijke jongerenpartij en wil zijn progressieve idealen voor wonen, werk, inkomen en onderwijs ook voor de inwoners van Nijkerk waarmaken. Ooijevaar heeft ruime ervaring met actuele thema’s als ruimtelijke ontwikkeling, natuur, milieu en recreatie. Van de Beek is gedreven om op te komen voor mensen die het moeilijk hebben en wil hun stem meer laten horen.

PRO21 is een samenwerkingsverband van D66, GroenLinks en PvdA in de gemeente Nijkerk. De lijst bevat in totaal 20 kandidaten en is te vinden op www.pro21.nl. Begin 2022 presenteert PRO21 het verkiezingsprogramma. PRO21 is momenteel vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 5 zetels en neemt deel aan de coalitie met wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Zij had al eerder aangekondigd te vertrekken. Ui de kandidatenlijst blijkt, dat de huidige fractieleden op Irene Moes na, ermee stoppen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen