Op Bakboord werd Boomfeestdag gevierd

“Het thema van de Boomfeestdag dit jaar is: Bomen maken gezond!

Plan(t) woensdag 10 november in je agenda: Nationale Boomfeestdag 2021!” Dat staat op de site van de Boomfeestdag en de Ichthusschool en het Aeres College hadden dat gedaan.

De IVN en de gemeente zorgden voor verschillende struiken, heesters en een boom, die dit jaar op de rotonde aan het einde van Bakboord en aan de Bakboord (in de wijk Corlaer) zelf geplant werden.

Wethouder Nadya Aboyaakoub hield de 25 leerlingen van de Ichthusschool voor, dat Boomfeestdag echt wel belangrijk is. “Bomen zijn nodig om de omgeving gezond te houden. We hebben ze gewoon nodig. Zo doen kinderen, die in een groene omgeving naar school gaan het beter op school. ” Tegen de Aeresleerlingen zei ze “Groen moet je doen”, want er is een groot tekort aan hoveniers.. Daarna gingen ze aan het werk.

Veel redenen om te vergroenen

Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijk(er) geworden. Het wordt meer gewaardeerd. Verder levert het groen ook een enorme bijdrage aan de gezondheid. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer. Ze ontwikkelen betere motorische vaardigheden en laten meer divers en creatief spel zien. In vergelijk met een ‘rode’ (school)omgeving zorgt het voor minder stress en voelen de kinderen zich lekkerder. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress, herstellen sneller van stress en vermoeidheid. “Genoeg redenen dus om de speel- en leeromgeving van kinderen te vergroenen”, aldus Maarten Oosterkamp (voorzitter IVN- Nijkerk).

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden