Putten, doe wat aan die verkeersopstoppingen

Foto:

Sinds enige tijd is de gebruikelijke route vanuit Putten dorp richting de toerit naar de A28 bij Nulde afgesloten in verband met wegwerkzaamheden.

Dat gaat nog tot het najaar 2022 duren. Onaanvaardbaar, vindt de VVD.

De gemeente Putten geeft aan dat de ongeveer 4.000 tot 6.000 dagelijkse autobewegingen van- en naar het dorp maar afgewikkeld dienen te worden via de toeritten Horst, Ermelo-Harderwijk en met name Nijkerk. Naar schatting 2/3 van die bewegingen verloopt via het zuiden, over Nijkerks grondgebied, van- en naar de A28 toerit Nijkerk-Putten. Dat heeft voor onze gemeente tot gevolg dat de Putterstraatweg, de Berencamperweg en de Ambachtstraat (N301) op dit moment dagelijks helemaal volstromen door een grote extra stroom van auto’s uit Putten. Het verkeer loopt vast, het aantal verkeersongevallen lijkt sterk toe te nemen en de bewoners van onder meer de Campenbuurt ervaren flink toegenomen hinder van geluid en uitlaatgassen.

Dat kan zo niet en daarom willen de liberalen, dat de het college met de collega’s in Putten gaat praten over oplossingen op Puttens grondgebied. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een betere planning op dit moment afgesloten kruisingen eerder open te krijgen, zodat daar toch weer toegang tot de A28 ontstaat.

Niels Staal legt tegelijk ok een ander probleem op het bordje van het college: de dringende noodzaak van een structurele oplossing van het al jarenlange bestaande ontsluitingsprobleem van Putten dorp naar de A28 aan de orde te stellen. Want de werkzaamheden, die nu zoveel overlast geven, bieden geen echte oplossing

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen