Omdat niemand in de kou mag staan

Foto:

In de wijk Paasbos is Anita Dokter een actie gestart om warme jassen in te zamelen.

Ze kwam op het idee, omdat ze dat op social media zag. Er zijn veel mooie warme jassen, mutsen, sjaals en handschoenen gebracht. Dokter: “Bijzonder dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om hun kast uit te zoeken, heel fijn! De eerste personen zijn zelfs al blij gemaakt met een jas”.

Warme jassendag

De winter komt er aan en dat merk je zodra je deur uit stapt.

De wind blaast guur om je hoofd. Je bent blij dat je die ochtend een warme jas aan kan trekken. Je kan gelukkig kiezen uit die ene mooie, die andere warme of die oude die er al jaren hangt.
Maar wat als je niet kan kiezen, omdat je alleen dat zomerjack hebt, of die jas met steeds meer gaatjes in de mouwen. Je geen geld hebt om een andere jas te kopen? Armoede in de grote stad? Helaas ook in Nijkerk. De voedselkastjes in Nijkerk worden druk bezocht. Soms wordt er een praatje gemaakt: Verzorgingsproducten kunnen niet gekocht worden. Anita Dokter: “Helaas is er ook geen geld voor een andere warme jas”.

Zaterdag 20 november is het landelijke warme jassendag. Volwassenen en kinderen die een warme jas, muts en/of sjaal nodig hebben kunnen deze die dag gratis uitzoeken tussen 10 en 12 uur in het Paashuis, Goudenregenlaan 1.
Ook is er een tafel met menstruatie- en verzorgingsproducten waarvan uitgezocht mag worden. Deze zijn beschikbaar gesteld door het Armoedefonds.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen