VVD luistert naar windturbinebezwaren

Foto:

Eerder berichtten we over de ongerustheid in de wijk Corlaer over de komst van een grote windturbine.

De Stichting Duurzaam en Leefbaar Nijkerk had intussen de politiek uitgenodigd om zelf eens te gaan praten met bewoners in de wijk. Hoe is de situatie nu echt op locatie? Hoe wordt geluidhinder ervaren? Hoe kijkt men tegen de gezondheidsrisico’s aan? Welke mogelijkheden zijn er? Wat betekent een 240 meter hoge Turbine op 400 meter van je gevel? Ook zouden bewoners rechtstreeks vragen kunnen stellen aan de politici. De oproep leek onbeantwoord te blijven.

Maar de VVD heeft vandaag (16 november) als eerste partij de wijk bezocht en gesproken met diverse bewoners. Dat ging middels “ouderwets”, huisbezoek. Er werden kritische vragen gesteld worden en de politici kregen een indruk van de onrust in de wijk, die gepaard ging met soms wat harde bewoordingen en klachten.

Shailen Rambaran Mishre: “Vanuit de Stichting Duur en Leefbaar Nijkerk begrijpen wij wel degelijk dat een kant en klare oplossing niet zomaar voorhanden ligt. Dat opwek van duurzame energie nodig is, wordt ook begrepen. Het passeren van de bewoners wordt echter niet begrepen evenals het in gevaar brengen van hun gezondheid. Wij waarderen het dat de VVD de moeite heeft genomen om terplekke met de bewoners in gesprek te gaan om zo rechtstreeks kennis te kunnen nemen van hun ongenoegen. ”

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen