Nijkerk kiest voor energie-onzekerheid

Volgens Fred de Jong kiest Nijkerk voor energie-onzekerheid.

Hij schrijft dat in een brief aan het college.

Volgens De Jong is de bijdrage aan het verminderen van het broeikaseffect door Nijkerk verwaarloosbaar. De kosten van de maatregelen en de verdeling van de lasten wegen daar niet tegen op. Bovendien zullen er – aldus De Jong – door de plaatsing van turbines en panelen zeer nadelige omgevingseffecten optreden. Hij waarschuwt ook voor schade aan de natuur. Vooral de vogels in de Arkemheenpolder zullen er onder lijden.
Een ander argument is de slijtage van de turbinewieken. “Uit die wieken blijkt per turbine per jaar 62 kilogram BPA vrij te komen, die wordt verspreidt in wijde omgeving.” De nadelige effecten zijn alles bij elkaar – in zijn ogen – aanzienlijk.

De Jong in de brief: “Buiten dit alles is Nijkerk kennelijk van plan om voor energie-onzekerheid te kiezen. Wind en zon zijn uiteraard niet constant aanwezig en hierdoor is bijvoorbeeld in Friesland al verscheidene malen sprake geweest van stroomuitval, met alle gevolgen van dien.”

Niet doen dus, is raadt hij het college ten zeerste aan. Wat dan wel? Daarover heeft De Jong het in zijn brief niet.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Dossier: Energietransitie