Proef de herfst deelt cheques uit

Foto:

De tiende editie van “Proef de herfst” in oktober was in alle opzichten feestelijk.

“Proef de herfst” staat voor lekker eten en drinken en geld inzamelen voor goede doelen. Die goede doelen worden door de gasten zelf uitgekozen. Vandaag werden de cheques uitgedeeld aan vertegenwoordigers van het Hospice en Stichting Indira Nepal. Het Hospice en Stichting Indira Nepal waren enorm onder de indruk van de bedragen op de cheque. Zij hebben beide mooie bestemmingen voor het geld zodat het goed terecht komt.

Waarschijnlijk zijn deze goede doelen de laatste, die zo’n mooi bedrag mochten ontvangen, want na 10 keer komt er hoogst waarschijnlijk een einde aan “Proef de herfst”.

Over de tiende “Proef de herfst”

De leden van de Lionsclub Nijkerk organiseerden eerder dit jaar 2 benefietdiners voor het Hospice en Stichting Indira Nepal. In wijngaard Aan de Breede Beek is in samenwerking met culinarist Ruud Jansen en zijn team voor zo’n 200 deelnemers een 5-gangen menu gekookt. De verkoop van de entreekaarten, een loterij, veiling en meerdere toegezegde bijdragen van sponsors zorgden voor een bijzonder hoge opbrengst. Beide goede doelen hebben op donderdag 25 november de cheques overhandigd gekregen. Gerwin Poolen overhandigde namens de Lionsclub aan Peter van Hofwegen van het Hospice een bedrag van € 7430 en Wim van Bokhorst overhandigde aan Ingrid van de Pol van Stichting Indira Nepal een cheque ter waarde van € 10840. Tijdens de Proef de herfst avonden stemden de aanwezigen voor een van de doelen, zodoende is de verdeling in de bedragen ontstaan. Het Hospice en Stichting Indira Nepal waren enorm onder de indruk van de bedragen op de cheque. Zij hebben beide mooie bestemmingen voor het geld zodat het goed terecht komt.

Nijkerkse doelen

v.l.n.r.: Gerwin Poolen, Peter van Hofwegen, Ingrid van de Pol en Wim van Bokhorst

Het Hospice en Stichting Indira Nepal zijn beide goede doelen die in Nijkerk en omstreken bekend zijn. Het Hospice biedt palliatieve terminale zorg aan ongeneeslijk zieke mensen vanaf 18 jaar, met een levensverwachting van korter dan drie maanden. Indira Nepal is een stichting van Nijkerkse vrijwilligers en zet zich in om twee opvanghuizen in Nepal te ondersteunen. Er wordt ervoor gezorgd dat de kinderen onder meer voldoende voedsel en kleding hebben en Engelstalig onderwijs krijgen. Elke euro wordt gevolgd omdat er vrijwel dagelijks contact is met de leiding. Lionsclub Nijkerk gaat nu aan de slag met de jaarlijkse decemberactie voor pakken koffie voor de Voedselbank Nijkerk. Binnenkort komen op verschillende plaatsen in de gemeente inzamelzuilen te staan waar iedereen hun Douwe Egberts koffiewaardepunten kan doneren. De ingezamelde waardepunten worden door Douwe Egberts omgezet in pakken koffie die voor de voedselbank bestemd zijn. Lionsclub Nijkerk is een serviceclub waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de Lionsclub Nijkerk zijn bijna 30 leden actief. Meer informatie over de Nijkerkse serviceclub is te vinden via de website nijkerk.lions.nl.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden