VVD: onderzoek naar windmolens samen met Corlaerbewoners

Foto:

De VVD wil dat de bewoners van de wijk Corlaer goed betrokken worden bij de besluitvorming over het al dan niet plaatsen van windmolens langs de A28.

In de raadsvergadering van 24 november 2021 is daarover gesproken.

Bewoners van de wijk Corlaer vertrouwen de gang van zaken niet, als het gaat om onderzoek naar en plaatsing van windmolens in de buurt van hun wijk. nijkerk.nieuws.nl berichtte daar eerder over.

De VVD heeft er daarom – mede op aangeven van de andere fracties in de gemeenteraad – bij het college van B&W op aangedrongen dat de stichting die de bewoners van Corlaer vertegenwoordigt,  goed betrokken wordt bij het onderzoek. Het college heeft dat ook toegezegd.

Niels Staal (VVD) wil goede inwonersparticipatie bij dit soort besluiten, want die hebben nu  een maal een grote impact op de leefomgeving. Daarom vindt hij – gesteund door de raad – het nodig dat over de onderzoeksvragen en de manier waarop het onderzoek wordt vormgegeven overeenstemming bestaat. Dat maakt de uitkomsten van het onderzoek bij voorbaat minder omstreden.
De VVD is blij met de toezegging van het college om volgende week het gesprek aan te gaan met de stichting/inwoners over de manier waarop zij bij het onderzoek betrokken willen worden. Ook andere belanghebbenden zullen betrokken worden bij het onderzoek.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden