Vervroegd stemmen weer mogelijk bij raadsverkiezingen

Foto:

Kiezers kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart opnieuw over meerdere dagen hun stem uitbrengen, in verband met de coronapandemie.

Daar hebben de Eerste en Tweede Kamer mee ingestemd. Op 14, 15 en 16 maart kunnen mensen terecht in het stemlokaal.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart was het ook al mogelijk vervroegd te stemmen, om drukte bij de stemlokalen zoveel mogelijk te voorkomen. De wet die dat mogelijk maakte zou op 1 januari verlopen, maar is nu verlengd tot 1 juli 2022. Een noodzakelijke stap, volgens minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). “Vervroegd stemmen bevordert de spreiding van kiezers, die daarmee beter in staat zijn om hun eigen moment te kiezen waarop het rustiger is in het stemlokaal”, aldus de bewindsvrouw. “Door dit besluit nu te nemen biedt de regering gemeenten tijdig duidelijkheid voor de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen van maart.”
De Tijdelijke wet verkiezingen Covid-19 (Twv) maakt ook andere maatregelen mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld, als de situatie daartoe aanleiding geeft, het dragen van een mondkapje in het stemlokaal worden voorgeschreven.

Het lijsttrekkersdebat, georganiseerd door “Kiezen voor Nijkerk” is daarom verschoven vaan maandag 14 maart naar vrijdag 11 maart.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen