Regio Foodvalley blij met nieuwe regels voor woningtoewijzing

Foto:

Regio Foodvalley is blij met het voorstel van demissionair minister Kajsa Ollongren om gemeenten de mogelijkheid te bieden eigen inwoners voorrang te geven bij het toewijzen van betaalbare nieuwbouwwoningen.

“Het voorstel zorgt ervoor dat zij in het eigen dorp of de eigen stad een betaalbare nieuwbouwwoning kunnen gaan bewonen. Dat is nodig, want de druk op de woningmarkt is in onze regio enorm hoog.” Dat zegt wethouder Harke Dijksterhuis, die in het algemeen bestuur van Regio Foodvalley verantwoordelijk is voor de portefeuille Wonen.

Het voorstel biedt gemeenten de mogelijkheid om voor sociale koopwoningen (tot € 325.000,-) te bepalen wie deze woningen mogen gaan bewonen. “We weten dat regiogemeenten vaak zien dat goedkope nieuwbouwwoningen worden verkocht aan mensen van (ver) buiten de regio en dat eigen – vaak ook jonge – inwoners achter het net vissen. Dat is een zorg van veel gemeenteraden. Het voorstel van het kabinet geeft gemeenten meer regie op het toewijzen van goedkopere nieuwbouwwoningen aan eigen inwoners en aan specifieke opleidings- of beroepsgroepen. Dat is goed nieuws”, aldus wethouder Dijksterhuis.

Ook wethouder Geert Ritsema (Ede) is blij met het wetsvoorstel dat begin volgend jaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. “We merken in Regio Foodvalley, van Nijkerk in het noorden tot Wageningen in het zuiden, een enorme druk vanuit de Randstad op onze woningmarkt. Wij begrijpen dat mensen graag in onze regio willen wonen, maar dat zorgt er tegelijkertijd voor dat het voor onze eigen inwoners steeds moeilijker wordt hier een nieuwbouwwoning te bemachtigen.”

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen