Ziekenhuis St Jansdal met alle zorgverzekeraars contract voor 2022

Foto:

HARDERWIJK – Twee weken geleden heeft ziekenhuis St Jansdal aan alle zorgverzekeraars het dringende verzoek gedaan om uiterlijk maandag 6 december met een realistisch contractvoorstel voor 2022 te komen.

St Jansdal heeft dat gedaan, omdat er nog met geen enkele zorgverzekeraar een afspraak voor 2022 rond was en omdat het ziekenhuis tijdig zekerheid wil geven aan verzekerden, patiënten en de eigen organisatie.

Zilveren Kruis als eerste rond

St Jansdal heeft nu met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor 2022. Arend Jan Poelarends, raad van bestuur: “Het is heel snel gegaan. Het was letterlijk ‘onder druk wordt alles vloeibaar’. De zorgverzekeraars waarmee we nu een akkoord hebben, vonden het net als wij belangrijk om er op tijd uit te komen. Dan zie je dat het kan. Met de marktleider Zilveren Kruis was de afspraak als eerste rond. Hier was de extra druk niet nodig. Bij de overige zorgverzekeraars heeft het wel geholpen om onszelf een deadline te stellen.”

Ook met ASR, CZ, DSW, Eno, EUCARE, Menzis, ONVZ, Coöperatie VGZ en Zorg en Zekerheid is het St Jansdal er in de afgelopen dagen uitgekomen. Poelarends: “We zijn daar erg blij mee. Nu kunnen we ons volledig concentreren op de COVID-crisis en hoeven we niet meer bezorgd te zijn over onze inkomsten vanaf januari 2022.”

Complexe onderhandelingen

De onderhandelingen bij St Jansdal zijn dit jaar complexer dan andere jaren. Dat komt door de onzekerheden rondom corona, maar ook doordat St Jansdal in 2019 het ziekenhuis in Lelystad heeft overgenomen. Sinds dat jaar heeft St Jansdal nog geen normaal jaar gehad. De afspraken die het ziekenhuis nu heeft gemaakt, vergoeden de zorg die het ziekenhuis levert aan patiënten uit Flevoland en Noordwest-Veluwe. Dit tegen een tarief waarmee het St Jansdal verder kan.

Landelijk lopen er nog gesprekken tussen Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen over de vergoeding van de coronazorg. Het gaat hier over vergoeding van inhaalzorg, zogenaamde meerkosten en het risico op omzetderving. St Jansdal heeft met de verzekeraars afgesproken de uitkomst van dat overleg af te wachten en die afspraken toe te voegen aan de eigen afspraak. Komen er geen landelijke afspraken dan zal St Jansdal deze afspraken zelf met de verzekeraars maken. Een overzicht gecontracteerde zorgverzekeraars is te vinden op www.stjansdal.nl/zorgcontracten2022

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen