Zaterdag overleg burgemeester en ondernemers

In een aantal gemeenten gedogen burgemeesters de openstelling van winkels.

n een aantal gemeenten zeggen burgemeesters niet te gaan handhaven als winkels zaterdag opengaan. Hoe staat onze burgemeester hierin en welke argumenten heeft hij hierbij?

De gemeente reageert

“De afgelopen dagen is de onmogelijke situatie waarin veel winkeliers terecht zijn gekomen als gevolg van de lockdown heel stevig op veel agenda’s terecht gekomen. Daarom heeft het gemeentebestuur van Nijkerk daar samen met ondernemersverenigingen aandacht voor gevraagd in een gezamenlijke brief naar premier Rutte.

Naar aanleiding van deze brief en signalen die bij de ondernemersverenigingen zijn binnenkomen hebben burgemeester Renkema en wethouder Broekman (Economische Zaken) overleg met hen gehad. Daarbij is besproken dat we zien dat er op veel fronten voor wordt gepleit om de lockdown te verzachten, en dat wij de indruk krijgen dat op nationaal niveau ook wordt gedacht aan versoepelingen. Wij hebben er vertrouwen in dat dit ook zal gaan gebeuren.

Voordat het kabinet een besluit neemt, zijn er ook nog de nodige bestuurlijke overleggen op regionaal en landelijk niveau waar het onderwerp van de versoepelingen van de lockdown aan de orde zal komen. Vanuit Nijkerk zullen we onze boodschap m.b.t. de versoepelingen daar ook naar voren brengen.

Ook wordt daar verder afgestemd over een zo veel mogelijk gezamenlijke lijn m.b.t. het eventueel optreden tegen overtreding van coronamaatregelen. Burgemeester Renkema heeft er alle vertrouwen in dat daar een goede lijn uit zal rollen en dat de hopelijke versoepelingen niet de noodzaak tot handhaving met zich mee zullen brengen. Het is daarom dus voorbarig om vooruit te lopen op een ‘wat als’ situatie.

Aanstaande zaterdagochtend hebben burgemeester Renkema en wethouder Broekman weer een overleg met de verschillende ondernemersverenigingen om de consequenties van de nieuwe situatie met elkaar te bespreken.”

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.