Zou het om meer dan één wolf of hond gaan?

Foto:

Omroep Gelderland berichtte vrijdag over een slachting van 11 schapen in het buitengebied van Putten

Acht van zijn schapen zijn dood en nog eens drie dode schapen bij de buren. In Putten heeft de jonge schapenboer Steven Koopman (20) ‘geen woorden’ voor de slachting onder zijn dieren. Die zou volgens hem zijn aangericht door een wolf. Maar wolvendeskundige Glenn Lelieveld twijfelt.
Steven Koopman kreeg donderdagochtend een berichtje van zijn buurvrouw: “Leven jouw schapen nog?” Drie van haar schapen bleken te zijn doodgebeten.
“Ik ben gaan kijken met de hond en die kwam terug met een stuk wol waar vlees aan zat”, begint de jonge schapenhouder zijn verhaal. “Ik ben het op een lopen gaan zetten en toen zag ik de eerste al liggen. Toen heb ik er acht dood gevonden. Zes lagen erbij en acht waren levend in de sloot beland. Die hebben de hele nacht in de koude sloot gezeten.”

Ook de Stad Nijkerk besteedde er aandacht aan. “,Het dier is gelukkig niet bij onze schapen geweest, maar wel vlakbij.” Voorzorgsmaatregelen treffen is lastig, weet de schapenboer: ,,Er lopen meer dan 600 schapen op meer dan twintig verschillende locaties.

Vrijdagavond circuleerde een filmpje, dat in de buurt van de Salentein is gemaakt

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen