Samenwerken in de ongeplande nachtzorg Eemland

Foto:

Vanaf 1 februari 2022 gaan zorgorganisaties Amaris, Icare, De Haven, Silverein en Beweging 3.0 samenwerken om ongeplande nachtzorg voor thuiswonende cliënten in de regio Eemland aan te kunnen bieden.

Onplanbare (nacht)zorg is zorg die niet gepland en niet uitgesteld kan worden tot de dag erna en die buiten de reguliere uren valt.

Deze samenwerking komt voort uit het gemeenschappelijke belang om goede kwaliteit en continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden. Mensen worden ouder, blijven langer thuiswonen en tegelijkertijd heeft de zorg te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Daarom moet de zorg op een andere, slimmere manier georganiseerd worden. Ook voelen de samenwerkende partijen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg beschikbaar en betaalbaar te houden. Nu en in de toekomst.

Met deze nieuwe vorm van samenwerken kunnen de cliënten van de samenwerkende partijen die al zorg of personenalarmering ontvangen in de regio Eemland nog langer en veiliger thuis wonen. Voor de ongeplande nachtzorg komt er een regionaal nachtzorgteam dat bestaat uit zorgmedewerkers van Icare en Beweging 3.0. Het team wordt ingezet bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Door samen te werken is ongeplande nachtzorg voor alle cliënten in de regio Eemland beschikbaar die zorg van de wijkverpleging ontvangen en/of gebruik maken van personenalarmering.
Nijkerk valt ook onder het werkgebied van deze samenwerking in de nacht.

Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst in juli 2021, zijn de afgelopen maanden gebruikt om de start voor bereiden om deze samenwerking mogelijk te maken. Zo kunnen de zorgorganisaties bij de cliëntinformatie, die nodig is om goede zorg te leveren en kan tussen de deelnemende zorgorganisaties ook relevante klantinformatie worden uitgewisseld. De betreffende cliënten zijn geïnformeerd en per brief /schriftelijk op de hoogte gesteld.

Met andere betrokken organisaties zoals de huisartsenpost, spoedeisende hulp en ambulancedienst wordt actief de samenwerking gezocht. Na de opstartperiode bestaat ook voor andere zorgaanbieders de mogelijkheid om bij dit samenwerkingsverband aan te sluiten.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen