Kleine poll laat verschuivingen onder kiezers zien

Foto:

De Stichting Duurzaam en leefbaar Nijkerk organiseerde een poll onder haar “aanhangers” naar aanleiding van het derde politiek café van “Kiezen voor Nijkerk”..

Daar ging het ging onder meer over de energietransitie en duurzaamheid.

Shailen Rambaran Mishre (namens de stichting) legt uit hoe de stemmen verschoven zijn en waar dat volgens de stichting door komt: “Vanuit de Stichting hebben wij van te voren aan het debat onze poll uitgezet en gevraagd of de bewoners willen reageren op het debat. We hadden enige tijd geleden dezelfde poll uitgezet en wilden de resultaten daarvan, nu enkele maanden later, vergelijken met het heden en na het politiek café.

Wat zou je op basis van het debat nu stemmen?

Hieruit volgt dat de VVD haar positie verstrekt( + 12%). Het feit dat de VVD stellingname durft te nemen en eerst zou willen weten wat de nieuwe normen in houden, alvorens nu al een besluit te nemen, wordt gewaardeerd door de bewoners. De CU daalt sterk (-17%), waarbij de meeste stemmen overstappen naar het CDA( +8%). Bewoners zien in de wethouder vooral iemand die de windturbine, “misschien wel een kleintje in de oksel van de Fly-over”, zoals hij opmerkte in het debat, enkel en alleen gericht is op het doordrukken van zijn windturbine, desnoods dan maar een mini-model”. Daarnaast durft de wethouder geen stellingname te nemen inzake de gezondheid van bewoners. Vast staat dat CU-SGP aangevoerd door de wethouder, de nieuwe normen, welke bewoners veel en veel beter beschermt tegen de de molens niet wil afwachten. En dan tenslotte Pro21. Dat deze niet of nauwelijks van zich heeft laten horen zien we terug in een kleine daling (5%). Bewoners weten echt niet wat Pro21 nu precies doet om hen te beschermen. We eindigen waar het politiek café mee begon: afstand en helderheid. Politiek ga luisteren naar de bewoners en doe ook wat met de roep om bescherming.”

Aan deze poll van de stichting hebben 58 mensen meegedaan, een aantal daarvan heeft ook inhoudelijke opmerkingen gemaakt

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen