Leergeld Nijkerk zoekt spelers voor rockmusical

Foto:

Leergeld Nijkerk is op zoek naar kinderen tussen de 11 en 14 jaar om in de muziekvoorstelling ‘Grumor in de groep’ te spelen.

Binnen 3 maanden zal een groep van 25 jonge acteurs en actrices in de dop klaargestoomd worden voor het theaterpodium. De Leergeld Musical Club wordt een uniek samenwerkingsverband van musicalexperts, docenten en andere professionals die workshops zang, dans, drama e.d. zullen verzorgen. De vrijwilligers van Leergeld Nijkerk vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten van het bestaan van de musical Grumor in groep 8, die speciaal geschreven is als eindejaar musical door kinderboekenschrijver Paul van Loon. De spannende en leuke voorstelling gaat onder meer over Leergeld en de thema’s geldzorgen en sociale uitsluiting. Thema’s die belangrijk zijn om besproken te worden; niet alleen onder ouders maar ook onder kinderen, vindt Leergeld.

Audities 5 maart

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de voorstelling kunnen kijken wordt het project Leergeld Musical Club gestart. Leergeld Nijkerk roept kinderen op om zich aan te melden voor de audities op zaterdag 5 maart. De cast zal repeteren op woensdagavonden en de uitvoeringen in het theater zijn op 9 en 11 juni.

Gruwelijk griezellig

Elke schoolklas in Nederland telt 2 of 3 leerlingen van wie de ouders moeite hebben om de eindjes aan elkaar vast te knopen. Niet elke ouder kent de Stichting Leergeld en om aandacht te vragen voor het werk van Leergeld heeft Paul van Loon een groep-8-musical geschreven. De voorstelling is gebaseerd op de familie RIP, bekend van de beroemde kinderboeken. Van Loon: “Het was een enorme uitdaging om een spannende en leuke musical te schrijven over de leergeldthema’s. De bijzondere familie RIP bleek voor het verhaal erg geschikt en de stoere teksten en rockmuziek maken het een gruwelijk griezèllige voorstelling.”

Dat de vrijwilligers van Leergeld Nijkerk het plan hebben om de musical zelf op te laten voeren door een groep kinderen is door verschillende professionals uit de theaterwereld opgepikt en omarmd. “We hebben al toezeggingen van professionals die willen helpen om de uitvoering tot een groot succes te maken. De kinderen die een rol krijgen in de musical kunnen rekenen op professionele begeleiding en theaterlessen”, aldus Henk Bokkers, voorzitter van Stichting Leergeld Nijkerk. Meer informatie over de oproep en aanmelden is te vinden op de website van de stichting. Aanmelden voor de audities op zaterdag 5 maart kan tot 1 maart aanstaande.

Leergeld Nijkerk

De Nijkerkse Leergeldstichting maakt het mogelijk voor kinderen uit gezinnen waar geldzorgen zijn om deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Hiermee wordt zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in de gemeente Nijkerk door geldgebrek niet mee kunnen doen. Via leergeldnijkerk.nl kunnen ouders een aanvraag doen als zij hulp nodig hebben voor een kind. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg, informatie en een inkomenscheck. Leergeld Nijkerk werkt met een club enthousiaste vrijwilligers om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Het motto van Leergeld is: ‘alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen