Verkiezingsnieuws

Foto:

Deze weken zullen de vijf partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen steeds om uw aandacht vragen.

Dat doen ze door allerlei dingen te organiseren of op een andere manier. Deze pagina zullen we steeds updaten met dat verkiezingsnieuw.

12 februari: Circulaire fietsen voor ChristenUnie-SGP

De lokale ChristenUnie-SGP zet in de komende campagneweken twee opvallende fietsen in. Met deze fietsen gaan de kandidaten op pad om mensen in het zonnetje te zetten die zich belangeloos voor een ander inzetten. Campagneleider Jaco van Putten licht toe: “Naast wonen en zorg is het thema duurzaamheid erg belangrijk voor onze partijen. De twee fietsen die wij gaan gebruiken zijn helemaal Hollands en volledig van gerecycled plastic gemaakt. Als voorbeeld van duurzaamheid, lef en innovatie past die fiets heel goed bij ons: gericht op een duurzame toekomst. Daarnaast is de fiets ook sociaal verantwoord, een deel van de fiets is in een sociale werkvoorziening gemaakt.”
Kandidaten op de kieslijst Marina Lanting en Menno Aman mochten de fietsen inwijden. Menno: “Op deze fietsen brengen we als kandidaat-raadsleden de komende maand bezoekjes aan mensen, organisaties en initiatieven die voor een waardevolle inbreng zorgen in onze samenleving.

11 februari: het VVD home is open

Het VVD Home is gevestigd in het pand aan het Molenplein waar voorheen D-reizen zat. Het VVD Home is elke vrijdagmiddag en zaterdag open. Hier kunt u met vragen aan de kandidaten van de VVD terecht.
Lijsttrekker Niels Staal is blij met het VVD Home: ‘’Dit is een mooie manier om op een laagdrempelige manier met de Nijkerkers in gesprek te gaan. Wij kunnen hier mensen uitnodigen om het te hebben over onze mooie gemeente. Iedereen is welkom om langs te komen.’’
Het VVD Home is tot aan de verkiezingen open.

5 februari: CDA wil  Slichtenhorst beschermen

De Stichting Buurtschap Slichtenhorst heeft de lokale CDA-fractie via een rondleiding in het gebied bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied.
Het overleg vond al wandelend plaats in het uitgestrekte gebied tussen de Buntwal en de Slichtenhorsterweg. Het CDA en de stichting zijn het eens: Slichtenhorst is een stuk kostbaar buitengebied wat beschermd moet worden tegen verstedelijking en bebouwing. CDA-lijsttrekker Matthias Blankesteijn: ‘Het CDA staat voor bescherming van ons kostbare buitengebied. Daarom willen wij Slichtenhorst beschermen tegen woningbouw en verstening. Voor woningbouw kijken we naar andere locaties, zoals in de Havenkom en bij Luxool. Wat het CDA betreft een logische keuze: op die manier kunnen we woningen bouwen voor onze inwoners, maar ons kostbare buitengebied beschermen en behouden voor natuur, recreatie en natuurlijke onze boeren.’

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen