JOP Hoevelaken krijgt andere plaats in het dorp

Foto:

Vorig jaar leefde de vraag, of de JOP Hoevelaken wel moest blijven.

Dat is onderzocht en de JOP zal verhuizen. Waarheen is nog niet duidelijk, maar hij moet wel weg bij de Middelaarseweg in Hoevelaken. Dat moet, omdat omwonenden er last van hebben.
De gemeente gaat daarom andere mogelijkheden voor een Jeugdontmoetingsplaats onderzoeken.

Onderzoek

De gemeente heeft de ervaringen en geluidsbelasting (hoeveel geluid komt er vanuit de JOP) onderzocht. Het onderzoek bestond uit een enquête in de wijk, een geluidsonderzoek, een enquête bij de politie en het jongerenwerk, en gesprekken met jongeren.
De uitkomsten laten een wisselend beeld zien. Veel inwoners zijn enthousiast over de mogelijkheid voor jongeren om bij elkaar te komen. Van de omwonenden ervaart 35% overlast van de JOP, 50% geeft aan geen of weinig overlast te ervaren. Het geluidsonderzoek laat zien dat er op sommige momenten meer geluid vanuit de JOP komt dan gemiddeld. De geluiden uit de omgeving, bijvoorbeeld verkeer, overstemmen dit nog wel regelmatig.

De gemeente heeft besloten om de container van de huidige plek weg te halen. Wethouder Aboyaakoub-Akkouh: “Voor ons staat voorop dat jongeren de ruimte moeten hebben om elkaar te ontmoeten, en dat ze hierover mogen meedenken. De container zorgt helaas voor teveel overlast, vaak onbedoeld. We gaan samen met onze jeugd verder kijken wat een passende plek en vorm is om bij elkaar te komen.”

De gemeente haalt de container uiterlijk begin maart weg van de plek waar hij nu staat.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen