Akkerranden voorlopig nog bloemrijk

Foto:

Sinds 2018 hebben we in onze gemeente “bloemrijke akkerranden“.

Wethouder Wim Oosterwijk toen:  “De biodiversiteit verhoogt de kwaliteit van het landschap. Het initiatief past dus mooi bij de ambitie uit het coalitieakkoord om de natuur en landschappen te behouden en te versterken. De akkerranden zijn een tastbaar en fleurig resultaat van de dialoog met de samenleving. Een manier van werken die we ook de komende bestuursperiode willen voortzetten.”

Dat inzaaien dreigde in januari echter te stoppen: de financiering vanuit de gemeente liep 1-1-22 af. Reden voor het CDA om dit in de gemeenteraad aan de orde te stellen.
Met een positie effect. Het college wil nog één keer de portemonnee trekken (€ 20.000,-), bedoeld om dit jaar een financiële overbrugging te maken. In dit jaar is het wel de bedoeling dat de samenleving, lees: de uitvoerende organisatie, in samenspraak met de  deelnemers van het project, met een voorstel komen waarbij het project duurzaam wordt voorgezet en bovendien neveninkomsten gegenereerd worden om dit project langdurig te financieren. Zodat het project niet (alleen)  afhankelijk is van de gemeentelijke bijdrage.  

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen