Opnieuw evenwicht bij sc Hoevelaken

Het is Hoevelaken na de teleurstellende remise bij Rood-Wit opnieuw niet gelukt om de tegenstander aan de zegekar te binden. Na twee reguliere helften was Hoevelaken na het eindsignaal opnieuw in evenwicht met de tegenstander: 2-2. Het positieve nieuws daaraan is, dat Hoevelaken van een 0-2 achterstand terugkwam en daarmee wilskracht toonde.

“Wanneer we de aftrap goed nemen, hebben we het al beter gedaan dan vorige week”, analyseerde Harry Oussoren vooraf de wedstrijd tegen Rood-Wit. De hoofdtrainer, die donderdag 24 februari 2022 voor de zevende keer zijn handtekening onder een eenjarig contract plantte, zag tegen Stroe inderdaad een iets betere wedstrijd dan in Krachtighuizen, maar erg soepel ging het allemaal niet. Hoevelaken had de wil om aan te vallen, maar de steeds te scherp opgestelde Patrick Kloppenburg werd in het eerste kwartier bij iedere Hoevelakense aanval afgevlagd voor buitenspel. Ook via de rechterkant probeerde Hoevelaken de nodige aanvallen op te zetten, maar tot serieus gevaar leidde dat vooralsnog niet. Het echte gevaar kwam van de kant van Stroe. Na een kwart wedstrijd schoten de mannen uit Stroe, die volgend jaar onder leiding staan van oud- Hoevelakentrainer Jan van den Heuvel, eerst tweemaal op de paal, om in de 24e minuut niet geheel ten onrechte de leiding te nemen. Hoevelaken probeerde daarna wel wat terug te doen, maar verder dan een van de lijn gehaalde bal na een kopbal van Pascal de Jong kwam Hoevelaken niet.

De tweede helft gaf een ander Hoevelaken te zien. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Door maar liefst drie wissels toe te passen was wel duidelijk dat het getoonde spel in de eerste doorgang niet bevredigend was. Met jong elan probeerde Hoevelaken het tij te keren, maar kreeg al na twee minuten het deksel op de neus met een verdubbeling van de achterstand. Blijkbaar had Hoevelaken deze waarschuwing nodig om wakker te worden, want met een uitstekend invallende Daan Vinke nam Hoevelaken het voortouw en zette het Stroe menigmaal vast op eigen helft. Al in de achtste minuut resulteerde dat in de aansluitende treffer via het hoofd van Joost van den Heuvel, de meest wilskrachtige speler bij Hoevelaken. De druk die Hoevelaken uitvoerde resulteerde in de 25e minuut zelfs in de gelijkmaker, toen Daan Vinke na een kunststukje op de achterlijn Arslan Gümüs in staat stelde te scoren. Hoevelaken leek ‘erop en erover’ te gaan, maar moest in de slotfase nog uitkijken niets alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. De 2-2 ging echter niet meer van het bord, waarmee Hoevelaken opnieuw twee dure punten liet liggen.