Richard van Hussel vertelt over mobiliteit en mobiliteitsproblemen

Foto:

Verkeersknelpunten aanpakken.

De gemeente Nijkerk kent verschillende verkeersknelpunten. Hier staat vaak een file in de ochtend- en avondspits. Dit tot ergernis van inwoners en forenzen. Elk knelpunt heeft zijn eigen oorzaak en oplossing. Richard van Hussel, nummer 3 van VVD Nijkerk-Hoevelaken, wil de knelpunten aanpakken en zorgen dat er betere doorstroming komt, met prioriteit voor de Koninginneweg en de Oranjelaan.

Elke ochtend is het een uitdaging om het dorp Hoevelaken uit te komen. De Koninginneweg is niet berekend op de huidige stroom aan automobilisten. Met de bouw van Middelaar-Oost en de Poort van Hoevelaken zal de verkeersdruk alleen maar verder toenemen. Het is dan ook zaak dat er een oplossing komt om de doorstroming te bevorderen. De aanpak van zowel knooppunt Hoevelaken (A28/A1) als knooppunt Barneveld (A1/A30) zal niet op korte termijn afgerond zijn waardoor de verkeersdruk niet zal afnemen. Daarom moet er volgens VVD Nijkerk-Hoevelaken nu een oplossing komen.
In Nijkerk is verkeersdruk ook geen vreemde zaak. Op de Oranjelaan is veel verkeer waar deze weg niet op is berekend. Momenteel wordt er een plan uitgerold waarmee de straat beter wordt ingericht. Dit zal gevaarlijke situaties voorkomen. De boosdoener van de drukte is sluipverkeer. Dit kan voorkomen worden door de aanleg van een Oostelijke rondweg. Met de bouw aan de Oude Barneveldseweg en bouw op het terrein van Bronswerk is meer verkeer onvermijdelijk.

Naast het oplossen van verkeersknelpunten op de weg wil de Nijkerkse VVD ook investeren in het openbaar vervoer. Zo zorgen we dat het makkelijker wordt de auto te laten staan. De nieuwe wijk Doornsteeg heeft geen directe verbinding met het openbaar vervoer terwijl hier wel vraag naar is. De VVD wil hiernaast inzetten op een station Corlaer met aansluiting op het stadsnetwerk van Amersfoort. Z kunnen we vlot van A naar B.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen