49 Opstapwoningen officieel opgeleverd (video)

Foto:

Dondermiddag was het zover! De 49 Opstapwoningen van Spoorkamp II in Nijkerk zijn officieel opgeleverd.

Na de officiële opening door wethouder Harke Dijksterhuis en Peter Toonen, directeur-bestuurder Woningstichting Nijkerk (WSN) werd samen met bewoonster Danique van der Wal en Robert van der Doelen (Barli) het bijenhotel onthuld. “Van start bouw tot oplevering zit slechts een half jaar. In deze tijd van aangrijpende vluchtelingenstromen en hoge woningnood zijn dit soort wooninitiatieven meer dan welkom. Er zijn in Nijkerk nu 77 Opstapwoningen. Ik ken geen gemeente met zo’n groot aantal. Elke woning biedt onderdak en veiligheid en daar ben ik blij mee”, geeft Harke Dijksterhuis aan. “WSN en de gemeente kijken ook naar andere plekken waar gebouwd kan worden”, vult Peter Toonen aan.

Blije huurders

De eerste huurders wonen al een paar maanden in de gloednieuwe Opstapwoningen. De huurders zijn blij met de nieuwe woning. Danique van der Wal: “Mijn woning is energiezuinig en gasloos. Alles wat je nodig hebt zit erin. Van koelkast, vloerbedekking tot mooie afgewerkte wanden. In korte tijd voelde ik mij thuis in mijn woning. Ik kijk er naar uit de andere bewoners te ontmoeten.” Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor deze woningen. Het gaat om jongeren, mensen die met spoed een woning nodig hebben, statushouders en kwetsbare inwoners met een woon- én zorgvraag.

Goede samenwerking

De boodschap van vanmiddag was duidelijk. WSN en de gemeente Nijkerk zijn blij dat er 49 nieuwe woningen zijn bijgekomen in Nijkerk. Beiden kijken terug op een goede samenwerking met samenwerkende partners Barli, Altijd Iemand In De Buurt en Heijmans. Vanuit woonaanbieders en andere gemeenten is er veel belangstelling voor de Opstapwoningen. Vaak overwegen ze ook een vergelijkbaar aanbod van woningen.

Interesse voor een woning

WSN verhuurt in Nijkerk 77 Opstapwoningen. Dit zijn zelfstandige, kleine 1-persoons woningen met een tijdelijk huurcontract. Er zijn Opstapwoningen voor spoedzoekers, jongeren, statushouders en kwetsbare mensen met een woon- en zorgvraag. Spoedzoekers reageren niet via Woningnet Eemvallei, maar moeten zich bij WSN inschrijven via www.wsn.nl/spoedzoeker. Jongeren kunnen reageren via www.woningneteemvallei.nl. Statushouders doen dat via de gemeente Nijkerk en de kwetsbare inwoners met een woon-en zorgvraag via Altijd Iemand In De Buurt.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen