Handjes uit de mouwen voor NL doet

Wethouders van de gemeente Nijkerk steunen de jaarlijkse actie NLdoet van het Oranje Fonds.

Omdat zij het belang van vrijwilligerswerk graag onder de aandacht willen brengen in de hele gemeente Nijkerk. Ze doen ook zelf mee aan NLdoet en verrichten vrijwilligerswerk op vrijdag 11 maart 2022.

Op vrijdag 11 maart is wethouder Nadya Aboyaakoub aanwezig bij basisschool De Hoeksteen in Nijkerk. Zij helpt samen met ouders en leerlingen van groep 8 mee om voor het buitenspeelplein vlechtschermen te maken. Dit werk coördineert het IVN-Nijkerk. Het vlechten van wilgentakken is namelijk een ambacht is. De takken zijn bedoeld voor een afscheiding en voor een tunnel. Ook is er groenonderhoud aan het buitenspeelplein en planten de vrijwilligers fruitbomen.

Wethouder Nadya Aboyaakoub geeft aan: “Vrijwilligerswerk is erg waardevol voor de ander. Maar ook voor uzelf kunt u er veel voldoening uit halen. Doe dus ook mee!” Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op de vacaturebank van Sigma Nijkerk via www.sigma-nijkerk.nl. Op deze website staan verschillende vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken”.

Hij had ook zijn initialen in de wilgentunnel gekerfd.

Wethouder Wim Oosterwijk is vrijdagochtend aanwezig bij het opknappen van het pand langs het Dokterspaadje in Hoevelaken. Dit project is een mooie samenwerking tussen Platform Centrum Hoevelaken, Lionsclub Hoevelaken en het Van Lodenstein College in Hoevelaken. Op zaterdag 12 maart maakt Lionsclub Hoevelaken samen met een raadslid het schilderwerk af aan het pand.

Wethouder Wim Oosterwijk geeft aan: “Het centrum van Hoevelaken is de afgelopen periode opnieuw ingericht en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Het ziet er nu echt mooi uit. Tijdens NLdoet gaan wij aan de slag met het Dokterspaadje om dit gebied mooier te maken. Graag wil ik het Platform Centrum Hoevelaken en de Lionsclub Hoevelaken en de leerlingen van het van Lodenstein College hartelijk danken voor hun inzet. Zij laten samen zien dat samenwerken loont!” Maar daar hoort ook koffie bij.

Niet alleen het college lging aan de slag. Ook de CU-SGP is jaarlijks van de partij. Dit keer op het terras van De Pol.

Waarom NLdoet?

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Door het hele land komen naar verwachting zo’n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie.Van daag en zaterdag gaan de handjes op nog meer plekken binnen de gemeentegrenzen uit de mouwen. Hier een overzicht.

 

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen