Lege flessen voor Oekraïne

Op verschillende plaatsen zijn acties voor Oekraïne aan de gang, of al weer voorbij

Dorcas

Na het zien van filmpjes van vluchtende mensen en kapotte huizen in Oekraïne werden Thirza (8 jaar) en Aaron (7 jaar) Both erg verdrietig. Ze wilden daarom graag iets voor die mensen doen. Ze bedachten om lege statiegeldflessen in te zamelen en vroegen aan vriendjes en vriendinnetjes of ze wilden helpen. Dat werd massaal gedaan. Dat kwam, omdat ook de Rehobothschool en de Open Kring meehielpen. Ook de Levensbron ging meedoen. Zo kon er een aanhanger vol flessen worden ingeleverd. Ook bij de flessen-inname vrijdagavond bij de Albert Heijn bleken veel Nijkerkers te willen doneren. Zo werd € 1.042,35 ingezameld. Ze kozen niet voor Giro555. Het bedrag werd zaterdag overhandigd aan Henk Broekhuizen van Stichting Dorcas. Deze stichting heeft in Nijkerk een kringloopwinkel en biedt hulp in Oekraïne. Dit betreft o.a. onderdak, voedsel, dekens, traumazorg. Ze richten zich hierbij in het bijzonder op kwetsbare groepen.

Chill Out

De jeugd van Chill-Out heeft woensdagmiddag 9 maart 2022 actie gevoerd voor Oekraïne. Met grote jute zakken zijn ze de straat op gegaan om zo veel mogelijk flessen in te zamelen voor Giro 555. Naast het feit dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne onder de jeugd en jongeren een veel besproken onderwerp is, wilde een aantal jeugdigen graag daadwerkelijk actie ondernemen en wat geld inzamelen.

Elke maand is er binnen het jeugd en jongerenwerk maandthema, waarbij wordt ingespeeld op de actualiteit. Deze inzamelingsactie is de start van het thema in de maand Maart waarin we het gaan hebben over de gevolgen van deze oorlog en de hulp aan alle vluchtelingen. De angst bij de doelgroep is extra groot omdat het nu in Europa gebeurd en het steeds dichterbij komt. Daarom is het belangrijk om dit juist in deze periode bespreekbaar te maken.

Op de sociale media zien en horen jongeren veel maar er is ook veel nepnieuws en hoe ga je daar dan mee om. Hoe herken je nepnieuws en geven al die bronnen wel hetzelfde nieuws. Angst is een slechte raadgever wordt wel eens gezegd maar juist daarom is het belangrijk om het bespreekbaar te maken en het om te zetten naar iets positiefs. Dat wilden zij doen door elkaar te steunen en geld in te zamelen voor Giro 555.

De Deel 7

In tussen is ook Wil van Kooij in Hoevelaken met een actie begonnen.

 

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen