Minister Van der Wal plant boom, die tikkie in de weg staat

Foto:

Maar dat was ook de bedoeling

Minister Christianne van der Wal plantte maandagmorgen die “bronboom” op het land van de familie Van Haersma, aan de Hemmelerweg 1

Een www.bronboom.nl is een boom die een tikkie in de weg staat, vooral voor boeren op een tractor. Maar die bomen zijn wel nodig, want ze zijn goed voor vogels, insecten en de bodem. Zo’n boom herinnert je aan de waarde van biodiversiteit. Het planten van deze bomen is een initiatief van Ron Methorst  verbonden aan  de Hogeschool Aeres lector “Omgevingsinclusief Ondernemen” en en Brigitta Methorst, die docent/onderzoeker is..
Boer en Natuurvoorzitter Alex Datema : ” We zorgen dat de randvoorwaarden van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer op orde zijn zodat onze leden zich effectief en efficiënt met hun deelnemers kunnen richten op de uitvoering in de praktijk. ”

De Minister vond het fantastisch. Het initiatief laat zien, dat de natuur niet meer tegenover economische ontwikkeling staat. Ze plaatste ook een kanttekening: “Het is wel nodig dat er inkomsten tegenover staan. Het moet dus wel haalbaar zijn.”
Volgens haar is het echt maatwerk, want ieder gebied is anders. maar uiteindelijk worden boeren ook natuurbeheerders.

Wilt u de hele happening terugkijken, dan kan dat hier.

Meer weten over Boer en Natuur? Kijk dan naar deze video

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen